Boosted onthult nieuwe goedkope elektrische skateboards

Zes jaar geleden onthulde Boosted zijn eerste elektrische longboard. Toen was het nog een ambitieus experiment met allerlei tekortkomingen, nu zijn de gadgets van Boosted serieuze vervoersmiddelen. Dat wordt nogmaals bevestigd met de lancering van een nieuw model, dat korte metten maakt met een van de meest nijpende nadelen van zijn voorgangers: de flinke prijzen. Is dit het ultieme elektrische skateboard?

Boosted onthult goedkope shortboards: Boosted Mini S en Mini X

Naast het goedkopere en kleinere nieuwe model heeft Boosted ook twee nieuwe longboards gelanceerd. Laten we eerst eens kijken naar de nieuwe shortboards, de Boosted Mini S en de Boosted Mini X. De kleine elektrische skateboards kosten respectievelijk 749 dollar en 999 dollar.

Beide elektrische skateboards zijn 29.5-inch lang. Ter vergelijking: de huidige modellen zijn 38-inch lang. De grote verschillen tussen de twee Mini’s zijn het bereik en de topsnelheid. De Mini S heeft een topsnelheid van 30 kilometer per uur en heeft een maximaal bereik van 11 kilometer.

Boosted Mini S en Mini X

De Boosted Mini X is iets zwaarder, maar heeft een topsnelheid van 32 kilometer per uur. Het grootste verschil zit in het maximale bereik: die is namelijk verdubbeld ten opzichte van de Mini S. Dan hebben we het dus over 22 kilometer.

Boosted’s nieuwe Shortboards zijn dus niet zo snel als hun grotere broers, maar voor vrijwel elke gebruiker snel genoeg. Zeker met hun prijskaartjes in het achterhoofd. Middels een afstandsbediening kun je de snelheid beperken, zoals je van de gadgets gewend bent.

Verder valt op dat de nieuwe decks iets meer gebogen zijn, waardoor je beter aanvoelt waar je voeten staan. Dankzij de flinke 8mm wielen hoeven gebruikers zich tevens niet zorgen te maken om elk kleine kiezelsteentje. Het compactere formaat is vooral een uitkomst tijdens het reizen.

Boosted Mini S en Mini X

Boosted’s elektrische skateboards zijn dan vrij lomp, vooral als je de longboards mee moet dragen. De nieuwe shortboards brengen daar verandering in. Ze zijn niet alleen compacter, maar ook een stuk lichter: de Mini S en Mini X wegen respectievelijk 6.8 en 7.7 kilo. Zwaarder dan een doorsnee skateboard, maar licht genoeg om gemakkelijk op te pakken en mee te dragen.

De Boosted Mini S wordt vanaf volgende maand verscheept. Op de Boosted Mini X moeten we iets langer wachten: die is pas vanaf juni verkrijgbaar.

Nieuwe longboards: Boosted Plus en Boosted Stealth

Het blijft dus echter niet enkel bij de nieuwe shortboards. Boosted heeft ook zijn complete longboard-lineup vernieuwd. De huidige Dual+-serie gaat met pensioen. In plaats daarvan kun je nu kiezen tussen de 1399 dollar Boosted Plus en de 1599 Boosted Stealth.

Boosted Plus

Een stuk prijziger dan hun nieuwe kleinere broertjes, maar daar krijg je indrukwekkende gadgets voor terug. Ze hebben allebei een maximaal bereik van 22.5 kilometer. Dat betekent dat de voorheen los verkrijgbare batterij-upgrade van 200 dollar nu standaard in elk model zit.

Het verschil zit verder vooral in de topsnelheid van beide elektrische skateboards. De Boosted Plus zit maximaal op 35.4 kilometer per uur, terwijl de Boosted Stealth 38.6 kilometer per uur weet aan te tikken. Dat lijkt een klein verschil, maar in de praktijk merk je het volgens Boosted zeker. Ook heeft de Stealth een net iets strakker design, met grijze wielen, in plaats van het kenmerkende oranje.

Ook een leuk detail: Boosted maakt nu al zijn hardware zelf. Van de wielen tot de decks. Beide nieuwe longboards verschepen vanaf juni. Meer informatie kun je checken op de officiële website. Casey Neistat ging al met het nieuwe shortboard aan de slag, zoals je in de bovenstaande video kunt zien.

Reageer op artikel:
Boosted onthult nieuwe goedkope elektrische skateboards
Sluiten