Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 10 okt 2018

Speel straks Borderlands 2 VR op de PlayStation 4

Borderlands 2 is een game die oorspronkelijk verscheen op de PlayStation 3, pc en Xbox 360. Een paar jaar geleden werd de game opnieuw uitgebracht in de vorm van The Handsome Collection, waarbij je ook aan de slag kon met Borderlands: The Pre-Sequel, die zich afspeelde voor de gebeurtenissen in Borderlands 2. En over een maand of twee komt de game opnieuw uit. Deze keer gaat het om Borderlands 2 VR, een game die je kunt gaan spelen met je PlayStation VR-headset.

Losgaan in Borderlands 2 VR

Qua inhoud is er in Borderlands 2 VR niks veranderd. Dat betekent dat je nog altijd het ‘oude’ verhaal kunt beleven, waarbij je als Vault Hunter het opneemt tegen Handsome Jack op de planeet Pandora. Een planeet die gevuld is met gevaarlijke wezens en minstens zo gevaarlijke Bandits. Gelukkig heb je de beschikking over een groot arsenaal aan wapens, waarbij je er flink los op kunt gaan knallen.

Wat de game anders maakt, is dat je alles nu in VR beleefd. Op die manier zie je direct alles wat er voor je gebeurt en kun je daarop reageren. De game is te spelen met een controller, maar zover ik uit het persbericht kan lezen ook met je Move-controllers. Daarbij heb je dan de mogelijkheid om via Teleport rond te reizen in de wereld van Pandora zonder dat je hoeft te besturen. Een andere functie is de toevoeging van een Slow-motion functie. De ontwikkelaar noemt dit zelf Bad Ass Mega Fun Time (oftewel BAMF Time) en geeft je de mogelijkheid om alles te vertragen, zodat je je nieuwe aanval kan plannen.

Borderlands 2 VR

Tegelijkertijd heeft de game ook een klein nadeel. Je kunt de game niet met andere spelen. Sowieso niet via splitscreen, maar ook niet online. Terwijl het samenspelen Borderlands 2 juist zo enorm leuk maakte.

Borderlands 2 VR

Borderlands 2 VR staat gepland voor 14 december. Wil je meer lezen over gaming? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Speel straks Borderlands 2 VR op de PlayStation 4
Sluiten