Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 12 mrt 2019

Borderlands 3 lijkt er aan te komen

Geruchten rondom Borderlands 3 zijn er lang. Elke keer wanneer uitgever Take Two zijn financiële vooruitzicht geeft en daarbij aangeeft dat 2K Games dit jaar met een nieuw deel in een grote franchise komt, dan wordt er gelijk gedacht aan Borderlands 3. Met name Borderlands 2 is een absolute topgame gebleken en een titel waarbij je in je eentje of met drie vrienden een groot avontuur kon beleven en daarbij telkens op zoek was naar betere wapens. De game kreeg een matig vervolg in de vorm van Borderlands: The Pre-Sequel, die door een ander team in elkaar werd gezet, omdat ontwikkelaar Gearbox bezig was met Battleborn. Die game was echter niet zo goed, waardoor we allemaal weer hoopten dat Borderlands 3 zou komen. Ben je er nog? Dan hebben we goed nieuws: de game wordt waarschijnlijk snel onthuld.

Borderlands 3-onthulling nabij

Dat is althans het enige dat we kunnen afleiden uit een tweet die ontwikkelaar Gearbox er zelf uitgooide. De tweet is niet meer dan het onderstaande plaatje.

Borderlands 3

De afbeelding kent een artstijl die overeenkomt met die van Borderlands. Daarnaast zie je rechtsboven nog net Exit 3 staan, wat op een derde deel zou duiden. Verder is 28 maart in Boston Massachusets het jaarlijkse PAX East evenement. Dat is een game-evenement die vooral bedoeld is voor fans, maar waar in het verleden ook verschillende games zijn aangekondigd. Het originele Heartstone werd daar voor het eerst getoond. En omdat Borderlands een echte community-game is, zou een derde deel er perfect kunnen worden onthuld.

Veel meer dan dat weten we dus niet, maar het simpelweg aanwezig zijn van deze tease en de hoop dat een derde deel daadwerkelijk snel komt, maakt ons erg blij. Borderlands 2 zien we op de redactie als één van de leukste games van de vorige generatie consoles. Vorig jaar kreeg de game nog een nieuw leven in de vorm van de VR-versie. De review daarvan vind je hier.

Reageer op artikel:
Borderlands 3 lijkt er aan te komen
Sluiten