Jelle van Es
Jelle van Es Games 14 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Borderlands 3 komt naar de PS5 en de Xbox Series X

Het is nu iets meer dan een jaar geleden dat Borderlands 3 op de markt verscheen. Sinds die tijd zijn er verschillende uitbreidingen voor de game uitgebracht, waarbij we afgelopen weekend de laatste update kregen die binnen de Season Pass viel.

Maar dat wil niet zeggen dat ontwikkelaar Gearbox nu klaar is met Borderlands 3. Tijdens de digitale versie van PAX, wat normaal gesproken een consumentenbeurs is op het gebied van games, liet het bedrijf weten de game over te brengen naar de PlayStation 5 en de Xbox Series X.

Gratis upgrade voor Borderlands 3

Mocht je al in het bezit zijn van Borderlands 3, dan hebben we goed nieuws. De game krijgt namelijk binnen dezelfde spelcomputerfamilie een gratis upgrade. Zo kun je hem dus op de PlayStation 5 spelen wanneer je hem al voor de PlayStation 4 in bezit hebt. De voortgang en de eventuele DLC die je daarbij hebt aangeschaft, gaan ook mee. Op die manier kun je dus verder gaan waar je gebleven was. Handig dus als je er al meer dan zestig uur in hebt gestoken.

Borderlands 3
Met vier man splitscreen (Afbeelding: 2K Games)

Naast het feit dat je een gratis upgrade krijgt, is Borderlands 3 op de PlayStation 5 en de Xbox Series X ook een tikkie beter. Zo moet je de game in een 4K-resolutie met 60 frames per seconden kunnen spelen, waardoor alles lekker soepel loopt. Daarnaast wordt de game nog interessanter om samen met vrienden te spelen. Je kunt namelijk lokaal met vier spelers via splitscreen spelen. En als je maar met zijn tweeën bent, dan is het mogelijk om het splitscreen verticaal te doen. Dat wordt overigens ook toegevoegd aan de versie die nu op de current-gen te spelen is. Dat wordt via een gratis update doorgevoerd.

Verticaal splitscreen (Afbeelding: 2K Games)

Meer content

Hoewel alle content die oorspronkelijk bij de Season Pass zat is uitgebracht, zal de ontwikkeling bij de game niet stil staan. Borderlands 3 gaat namelijk meer content krijgen. Dat zal wel in schaal iets kleiner zijn dat de campaign-DLC’s die we gewend zijn, maar het is wel fijn dat er nieuwe content komt. Denk daarbij aan een nieuwe game-modus of een nieuwe skill tree voor elke Vault Hunter, waardoor er genoeg te beleven valt. Wil je meer leen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Borderlands 3 komt naar de PS5 en de Xbox Series X
Sluiten