Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 30 okt 2017

De Boring Company boort: dit zijn de eerste beelden van Elon Musk’s Hyperloop-tunnel

Elon Musk is bezig met het graven van een tunnel onder Hawthorne, dichtbij het SpaceX-hoofdkantoor in Californië. Musk’s Boring Company is al een eind op weg de tunnel te realiseren, zo blijkt uit een foto die Musk zelf op Twitter plaatste.

Boring Company is aan het boren

Halverwege juli kreeg de Boring Company toestemming om een tunnel te gaan boren en een eigen Hyperloop te gaan bouwen. De supersnelle trein zal New York City met Washington gaan verbinden. Dit is een van Musk’s eigen ideeën.

De tunnel die Musk nu aan het bouwen is geldt als een pilot om de haalbaarheid van zijn Hyperloop-plan te testen. Het doel van de nieuwe transportmethode is om uiteindelijk goederen of diensten van A naar B te verplaatsen zonder de obstakels van het verkeer en de infrastructuur die boven de grond bestaan.

Elon Musk blijft niet bij dromen

Op de foto die Musk op Twitter heeft gezet is te zien dat er al aardig wat vorderingen zijn gemaakt aan het graven van de tunnel. Toch is een daadwerkelijke functionerende tunnel met Hyperloop nog lang niet in zicht. De foto van de test-tunnel laat wel zien dat de aanleg van een Hyperloop zeker meer is dan alleen een wilde droom van Elon is.

Denk je dat de Hyperloop alleen iets voor in de Verenigde Staten is dan heb je het mis. Hoe lekker zou het zijn om in een halfuurtje in Parijs, Budapest of Milaan te staan? Dat neemt de soms leuke ervaring van het reizen weg, maar het is wel erg tijdbesparend. Deze mogelijkheden van de Hyperloop gaan misschien getest worden op de Hyperloop-testbaan in Flevoland.

Reageer op artikel:
De Boring Company boort: dit zijn de eerste beelden van Elon Musk’s Hyperloop-tunnel
Sluiten