Daniel Koster
Daniel Koster Tech 19 feb 2017
Leestijd: 2 minuten

Gaat Elon Musk de Boring Company (ook) voor de Hyperloop gebruiken?

Voor een lange tijd dachten wij dat Elon Musk maar wat aan het geinen was toen ‘ie het over zijn ‘Boring Company’ had. Je weet wel, het bedrijf dat door middel van het boren van tunnels het fileprobleem oplost. Maar niets blijkt minder waar.

Steeds meer bewijs toont dat Elon Musk écht bezig is met een dergelijk project. Zo is SpaceX in het bezit van een gigantische boor en is daarmee bij SpaceX een tunnel gegraven. Daar worden allerlei experimenten uitgevoerd. Daarnaast is SpaceX ingenieur Steve Davis aangesteld om dit project te leiden. Er is zelfs al een apart bedrijf voor opgericht.

Wat do you want?

Toch blijven er genoeg vragen. Wat wil Elon Musk nou écht met de Boring Company bereiken? Nou, allerlei treinen, auto’s en ander (openbaar) vervoer kunnen zich via de tunnels verplaatsen. Zo heb je op het aardoppervlak ruimte voor mensen om te wonen. Dat is natuurlijk een groot voordeel.

Nu is er nog iets waar wij even niet aan hadden gedacht, de Hyperloop. Die maakt sprongen, mede dankzij het grote succes van het Delft Hyperloop Team. Het revolutionaire transportsysteem vervoert je via vacuüm buizen met meer dan twaalfhonderd kilometer per uur. Buizen, inderdaad.

De Boring Company en de Hyperloop, combineer dat dan!

Die buizen kunnen boven het aardoppervlak lopen. Een voordeel is dat je dan via zonnepanelen op de buizen ook meteen energie kunt opwekken. Maar je hebt dan wel buizen boven de grond lopen en dat is weer een nadeel.

Wat als Elon de bevindingen van zijn Boring Company kan combineren met de Hyperloop. Dat hij op deze manier de buizen onder het aardoppervlak laat lopen. Zo ben jij binnen een half uur van Amsterdam in Parijs én heeft niemand hier last van.

Elon Musk is een genie

Via Twitter is dit ook aan Musk gevraagd, waarop hij stelde dat dit misschien het geval is. Echter hebben wij het gevoel dat hier meer achter schuilt en de Boring Company ook de Hyperloop ten goede gaat komen. Zo blijkt maar weer dat de initiatieven van Musk elkaar weer ten goede komen. De Boring Company kan trouwens ook voor ons dagelijkse leven veel betekenen. ;)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Gaat Elon Musk de Boring Company (ook) voor de Hyperloop gebruiken?
Sluiten