Tech 16 sep 2018 Ilona Braam

Elon’s Boring Company bezig met Batcave-achtige garage

We weten dat Elon Musk‘s Boring Company al een tijdje bezig is met het graven van tunnels onder de grond om het verkeer een stuk efficiënter te maken. Het idee is dat je op straat je auto kunt neerzetten op een soort parkeerplek, die je auto vervolgens omlaag brengt naar het tunnelnetwerk om op hoge snelheid verder te reizen. Nu wil het bedrijf de tunnels veel dichter bij huis brengen en wel onder je garage.

Garage met toegang tot ondergronds tunnelsysteem

Om het tunnel garage idee te testen heeft The Boring Company een stuk grond gekocht in de buurt van het SpaceX hoofdkantoor. Daar willen ze een prototype garage gaan bouwen. De bedoeling is dat je auto in de garage via een schacht naar beneden wordt gebracht, waar er een aansluiting is op het tunnelsysteem. De auto wordt vervolgens vooruit bewogen door de tunnels, zodat je binnen no-time op je plaats van bestemming aan kunt komen. Je zou dus in principe niet eens meer de straat op hoeven om de tunnels te bereiken, maar meteen vanuit je garage op mysterieuze manier onder de grond kunnen verdwijnen.

The Boring Company tunnel garage

Test niet open voor publiek

Elon’s bedrijf heeft van de Hawthorne gemeenteraad toestemming gekregen om op het stuk grond bij SpaceX de schacht te bouwen. Voordat er meer gebouwd mag worden, zal het bedrijf echter met gedetailleerdere plannen moeten komen. In ieder geval zijn er wel bepaalde restricties. Zo mag de test niet open zijn voor het publiek en mag de normale verkeersstroom niet verstoord worden.

Inmiddels heeft Elon Musk onder Los Angeles al redelijk wat tunnels gegraven voor zijn hyperloop en wordt er behoorlijk wat getest. Onlangs verscheen er nog een indrukwekkende video online, waarin een Tesla Model X nog net niet door de tunnels wordt gelanceerd.

Engadget

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Elon’s Boring Company bezig met Batcave-achtige garage
Sluiten