Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 30 aug 2018

Bose opent de aanval op Sonos met slimme speakers en soundbars

Op het gebied van de smartspeakers is er momenteel veel keuze. Sonos lijkt op dit moment de partij te zijn waar de meeste mensen naar kijken wanneer het neerkomt op smartspeakers. Bose, die je voornamelijk kent van hun hele fijne headsets, wil daar verandering in brengen. Zij komen met een serie aan Alexa-powered smart speaker en soundbars, waar heel wat toffe dingen bij zitten.

Bose opent de aanval op Sonos

Het gaat om een home smart speaker en een tweetal soundbars die in oktober in de Verenigde Staten moeten uitkomen. Alledrie de producten maken gebruik van de Alexa voice support en men belooft dat andere voice assistenten in de toekomst worden toegevoegd. Ook zal er een AirPlay 2 functionaliteit aan worden toegevoegd, maar dat gebeurt pas begin 2019.

Bose smartspeakers

De Bose Home Speaker 500 komt daarbij geleverd met een klein displayscherm. Dat is overigens geen touchscreen waarmee je van alles en nog wat kunt besturen. Op dit moment lijkt het alleen maar een scherm te zijn dat laat zien welk album je aan het afspelen bent. Dat is een grappige toevoeging en voor gasten die je over de vloer hebt gelijk een indicatie van wat voor muziek je draait. Kunnen ze die meteen ook makkelijk in hun Spotify-playlist zetten zonder het te vragen. De Bose Home Speaker 500 kan ook nog ouderwets muziek afspelen via een AUX jack kabel en beschikt voer een zestal presets knoppen om je favoriete playlist of radiostation op te roepen.

Bose smartspeakers

Dan de twee soundbars. De Bose Soundbar 700 is daarbij het premium model en gaat in de Verenigde Staten een adviesprijs van zo’n 800 dollar krijgen. Het is een typische soundbar qua afmetingen en vorm en zou de gebruiker moeten voorzien van rijk geluid. Tot slot heb je nog de Soundbar 500 die met een adviesprijs van 550 dollar iets goedkoper is, maar alsnog goed geluid moet produceren. Ook deze producten werken dus met Alexa.

Bose smartspeakers

Wanneer de producten in Nederland uitkomen, dat is nog niet bekend. Meer over Bose vind je hier.

Reageer op artikel:
Bose opent de aanval op Sonos met slimme speakers en soundbars
Sluiten