Bose’s AR bril draait niet om beeld, maar om geluid

Als je het hebt over een AR bril, denk je waarschijnlijk aan een bril die allerlei extra beelden tevoorschijn tovert die er in het echt niet zijn. Bij augmented reality hoeft het echter niet alleen om visuele informatie te draaien. Bose staat bekend om zijn speakers en zoals je van een speakerbedrijf zou verwachten, presenteerde het bedrijf onlangs een AR bril waarbij het om de audio draait.

Geen AR beelden maar audio

Wat moet je je daarbij voorstellen? Op het moment kun je met de Galaxy S9 bijvoorbeeld de camera op een monument richten en op het scherm verschijnt bovenop de realiteit allerlei informatie over het desbetreffende monument. Als je de Bose AR bril op zou hebben, zou je deze informatie bijvoorbeeld als gesproken tekst krijgen. Bose heeft verschillende ideeën over hoe de bril gebruikt zou kunnen worden.

Bose AR bril

Historische speeches, het weerbericht en vertalingen

Via GPS zou de bril bijvoorbeeld door kunnen hebben dat je bij het vliegveld bent aangekomen en je met audio begeleiden naar je gate. Mocht je op vakantie kijken naar een bord in een vreemde taal, zou de bril de vertaling voor je kunnen opdreunen. Ook zou de bril op bekende plekken bepaalde historische speeches voor je kunnen voordragen of gebeurtenissen opvoeren als een soort toneelstukje met alleen audio. Kijk je toevallig naar buiten? Dan zou de bril je het weerbericht kunnen geven. De mogelijkheden lijken eindeloos te zijn en het is de bedoeling dat er ook iets gedaan wordt met hoofdbewegingen en gebaren.

Bose AR bril

Audio AR platform

Bose is niet alleen van plan om een AR bril uit te brengen, maar het moet een heel AR platform worden. Zo krijgen ontwikkelaars de beschikking over de Bose AR SDK om ook zelf te kunnen spelen met de technologie. Daarnaast zou het AR platform ook ingebouwd kunnen worden in allerlei andere apparaten, zoals headphones, helmen en brillen van andere fabrikanten. Als ontwikkelaar kun je via de Bose site je emailadres achterlaten voor meer informatie.

Bose AR bril

Nog geen Bose AR bril voor consumenten

Helaas zullen we als consument nog wel even moeten wachten, voordat we zelf aan de slag kunnen met AR audio. Ergens in de zomer zal de AR bril in een beperkte oplage beschikbaar zijn voor ontwikkelaars en fabrikanten. Het is dan afwachten wanneer we Bose’s audio AR platform dan eindelijk in de winkel zullen zien verschijnen.

Totdat we kunnen spelen met Bose’s bril, moeten we ons dan maar bezighouden met andere AR apparaatjes, zoals deze AR Star Wars set waarmee je als een Jedi kunt vechten.

The Verge

Reageer op artikel:
Bose’s AR bril draait niet om beeld, maar om geluid
Sluiten