Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Gadgets 5 december 2018

Bose Frames onthuld: slimme zonnebril met ingebouwde speakers

Bose heeft een vrij bijzondere zonnebril genaamd Frames aangekondigd. Bose Frames is een zonnebril met een ingebouwde speaker. Via Bluetooth worden ze verbonden met de smartphone van de gebruiker, waardoor slimme assistenten ook binnen handbereik zijn.

Bose Frame: slimme zonnebril

De speakers zitten aan de buitenkant, maar toch zijn gesprekken en muziek nog steeds enkel hoorbaar voor de drager, zo belooft Bose. De speakers gebruiken moderne technologie die geluid kan sturen.

“De Bose Frames zien eruit en werken als klassieke zonnebrillen, tot je ze aan zet. Opeens ben je verbonden met je toestel, contacten, het internet en alle audiocontent, net zoals koptelefoons,” aldus Mehul Trivedi, director van Bose Frames.

Bose frames bril

De zonnebril gedraagt zich dus als een draadloze koptelefoon, dankzij een “minuscule, dunne akoestische inrichting” in elk pootje. Daardoor zit alle technologie zo dicht bij de speaker als mogelijk, waaruit het geluid uiteindelijk komt.

Via een multifunctionele knop en microfoon hebben gebruikers toegang tot Siri of Google Assistant. Zo kun je ook muziek aanzetten of bijvoorbeeld telefoongesprekken voeren. Met de ingebouwde batterij kun je zo’n 3.5 uur naar muziek luisteren. Het opladen doe je, zoals te verwachten was, met een specifieke pogo-pin kabel. Dus raak je kabeltje niet kwijt!

Bose frames bril Bose frames bril

On the right temple, both a multi-function button and a microphone are embedded. With an iPhone, the user can access Siri. With an Android phone, the user can access Google Assistant. This set of controls also allows the user to make calls and control music.

Audio augmented reality

Klinkt allemaal tof, maar Bose belooft nog veel meer voor 2019. Dan komt het audiomerk namelijk met Bose AR. Dat wordt een app voor zowel Android als iOS die audio augmented reality mogelijk maakt. Het systeem “weet waar je bent en waarnaar je kijkt dankzij een bewegingssensor, en de GPS van je Android of iOS toestel.” Daardoor kan de zonnebril inspelen op jouw ervaringen met geluid, voor “reizen, leren, entertainment en gaming.”

Bose frames bril

Hoe dat precies uit gaat pakken in de praktijk, blijft een kwestie van afwachten. De Bose Frames komt in twee stijlen uit, de Alto en de Rondo. Vanaf januari 2019 zijn ze te koop in de Verenigde Staten. Vanaf de lente zal het product breder uitgerold gaan worden.

De kans dat Bose met dit product de grote techgiganten af gaat troeven, is zeer klein. Toch is het tof om te zien hoe ook klassieke audiomerken hun best doen om te innoveren. We zijn zeer benieuwd!

Reageer op artikel:
Bose Frames onthuld: slimme zonnebril met ingebouwde speakers
Sluiten