Ilona Braam
Ilona Braam Gadgets 23 sep 2017
Leestijd: 2 minuten

Google Assistant verhuist naar gloednieuwe Bose headphones en oordopjes

Google’s plan om zijn virtuele assistent overal in te verwerken lijkt goed op weg te zijn. De techgigant heeft nu samen met Bose een nieuwe versie van de ruisonderdrukkende QuietComfort 35 koptelefoon aangekondigd: de QuietComfort 35 II. Daarnaast zijn ook true wireless oordopjes aangekondigd. Wat de nieuwe apparaten bijzonder maakt, is dat ze de eerste koptelefoons zijn met Google Assistant.

Bose QuitComfort 35 II koptelefoon

De Bose QuietComfort 35 II is een draadloze Bluetooth koptelefoon met een speciale knop om Google Assistant te activeren. De koptelefoon versie van Assistant zou de meeste dingen kunnen die de virtuele assistent ook op je telefoon doet, zoals muziek afspelen, voor je bellen, berichten voorlezen en met nieuws komen. Maar zoals we weten kan het afhangen van het soort apparaat, wat Google Assistant allemaal niet kan. Hij zal bijvoorbeeld weer niet alles kunnen als bij Google Home. De Assistant knop kan overigens ook ingesteld worden om verschillende ruisonderdrukkings settings te selecteren.

Bose QuietComfort35 II

De koptelefoon zelf heeft een chip om kleine processen af te handelen, zoals notificaties geven en de instant voice input functie. Maar voor het grote rekenwerk is hij afhankelijk van de rekenkracht van je Android toestel of iPhone.

Bose QuietComfort35 II

SoundSport Free oordopjes

De true wireless SoundSport Free oordopjes zijn uiteraard wat kleiner dan de QC 35 II en zijn ook bedoeld om te gebruik terwijl je aan het sporten bent. Gelukkig kunnen ze ook tegen water en zweet en werken ze tot een afstand van 9 meter van je muziekbron. Het nieuwe antenne-systeem zou ervoor moeten zorgen dat de verbinding tussen de oordopjes stabieler dan ooit is. Ook de SoundSport heeft een speciale knop om je favoriete virtuele assistent op te roepen.

Bose SoundSport Free oordopjes

om lekker lang door te kunnen gaan houdt de batterij het vijf uur vol, maar de SoundSport houder kan hem nog voorzien van twee volle ladingen energie voor een extra tien uur. Als je de oordopjes kwijt bent hoef je niet meteen in paniek te raken. Via de app kun je namelijk de “find my buds” feature gebruiken, zodat je kunt zien waar je ze voor het laatst had. Als iemand ze intussen heeft meegenomen heb je natuurlijk wel een probleem.

Bose SoundSport Free oordopjes

Prijzen en beschikbaarheid

De QC 35 II is al beschikbaar in onder andere Frankrijk, Engeland en de VS voor 395 euro. Binnenkort de koptelefoon ook naar Nederland moeten komen, maar op het moment wordt hij nog niet op de Nederlandse site van Bose vermeld. De SoundSport zal verkocht worden voor 282 euro en zou begin oktober beschikbaar moeten zijn.

Onlangs kwam Bose ook al met de allerkleinste Bluetooth speaker van het merk: de SoundLink Micro. Deze mag dan wel klein van formaat zijn, maar levert grootse muziekprestaties.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Google Assistant verhuist naar gloednieuwe Bose headphones en oordopjes
Sluiten