Mark Hofman
Mark Hofman Gadgets 16 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Bose sluit 119 fysieke winkels in Europa, Noord-Amerika, Japan en Australië

Bose is van plan om al zijn fysieke winkels in Europa, Noord-Amerika, Japan en Australië volledig te sluiten. Het bedrijf maakt dit vandaag bekend en geeft de opkomst van online verkoop als de grootste reden.

In de verklaring maakt Bose duidelijk dat de verkoop van hoofdtelefoons, speakers en andere producten tegenwoordig vooral online plaatsvindt. Reden genoeg voor het bedrijf om maar liefst 119 winkels volledig te sluiten, waardoor honderden medewerkers opeens op straat komen te staan.

Bose richt zich meer op online verkoop

Volgens de informatie die The Verge in handen heeft sluit Bose in de komende maanden de fysieke winkels in Noord-Amerika, Europa, Japan en Australië. Dit betekent dat er 119 winkels gesloten gaan worden en het bedrijf zich in deze gebieden gaat richten op de online verkoop. Dat wil overigens niet zeggen dat het bedrijf geen fysieke winkels meer overhoudt, want in China en de Verenigde Arabische Emiraten blijven de winkels open. Daar zitten op dit moment 130 fysieke winkels gevestigd en zijn er ook plannen om nieuwe winkels in India, Zuidoost Azië en Zuid-Korea te openen.

Colette Burke, vice-president Global Sales bij Bose, laat via een e-mail aan The Verge weten dat het wel een radicaal idee is. Maar dat was het, volgens haar, in 1993 ook toen het bedrijf de eerste fysieke winkel opende.

podcast Bose Noise Cancelling Headphones 700 review design
Podcast luisteren met Bose Afbeelding: Dominick Vietor / WANT

Honderden werknemers verliezen met deze beslissing hun baan en Bose zegt zelf dat het deze mensen zal assisteren bij hun vervolgstappen.

Wel te koop bij derde partijen

Na 27 jaar komt er dus een einde aan een groot deel van de fysieke winkels van Bose. Het nieuws zal misschien als een teleurstelling komen voor audio-liefhebbers die sinds 1993 de winkels van het bedrijf al bezoeken. Maar Bose is een van de meest recente bedrijven die over lijkt te stappen naar online verkoop. Meer en meer bedrijven voelen de concurrentie van grote partijen als Amazon, Bol.com, Coolblue en MediaMarkt. Deze partijen zijn in staat om vaak lagere prijzen te bieden en het verzenden van producten sneller te laten verlopen. Iets dat er voor zorgt dat steeds minder mensen behoefte hebben aan persoonlijke interactie bij het aanschaffen van nieuwe producten.

Voor fans van Bose is er overigens wel een lichtpuntje: alle apparatuur zal niet verdwijnen uit winkels van derde partijen. Of het nu gaat over Amerikaanse winkels als BestBuy of Nederlandse winkels als MediaMarkt: de producten van het bedrijf zullen daar nog steeds in de schappen liggen.

Lees ook: [REVIEW] Bose Noise Cancelling Headphones 700: trouwe reisgenoot

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Bose sluit 119 fysieke winkels in Europa, Noord-Amerika, Japan en Australië
Sluiten