Mind bown: kunstenaar zorgt voor ultieme Marvel/DC crossover artworks

Zoals elk jaar staat er in december weer een grote crossover gepland in de DC Comics wereld. De helden uit de series Supergirl, The Flash en Arrow zullen dan samen strijden tegen het kwaad. Dit jaar doen de Legends of Tomorrow niet mee, maar zijn aan de andere kan wel Batwoman en Lois Lane van de partij. Voor veel fans zijn de crossover-afleveringen de ultieme episodes van het jaar en ook de Australische artiest BossLogic werd erdoor geïnspireerd. Het resultaat van die inspiratie is een serie crossover artworks tussen Marvel en DC helden, waar je hoofd bijna van ontploft (figuurlijk en op een goede manier).

Aquathor

Als eerste pakte BossLogic twee artworks van DC’s Aquaman en Marvel’s Thor aan. Beide helden zijn grote gespierde mannen met een krachtig magisch wapen en het blijkt dat ze er ook prima uitzien in elkaars outfits. Zo zien we het hoofd van Chris Hemsworth bovenop het lichaam van Aquaman en we moeten zeggen dat het lijkt alsof het pakje zelfs gemaakt is in overeenstemming met zijn haarkleur. Jason Momoa ziet er in zijn Thor kostuum dusdanig gevaarlijk uit, dat het hem eigenlijk beter lijkt te staan dan de gebruikelijke schubben.

Rode Wonder Woman

Wonder Woman heeft eigenlijk zwart haar, maar ziet er toch ook heel goed uit als de rode Scarlett Johansson, die normaal gesproken natuurlijk de rol van Black Widow vertolkt in de Marvel films. Persoonlijk vinden we Gal Gadot als Black Widow wat minder goed werken. Dat komt waarschijnlijk door het rode haar, terwijl Gadot er juist zo intrigerend uitziet met haar donkere lokken.

Rood/blauwe superhelden

Ook Superman en Captain America zijn door de artiest geswitched en dat ziet er geloofwaardig uit. In beide outfits komen natuurlijk al de kleuren blauw en rood voor, dus eigenlijk lijkt het meer alsof ze even een andere variant van hun gebruikelijke pakjes aan hebben. Chris Evans ziet er verder echt uit als een Superman met het donkere haar, terwijl een blonde Henry Cavill er toch wat vreemd uitziet als Captain America.

Rijke DC en Marvel mannen

Dan hebben we als laatste nog Ironman en Batman. De flamboyante Tony Stark ziet er wel heel erg serieus uit zijn het Batman kostuum waar normaal gesproken Ben Afleck mee rond paradeert. Het misstaat hem echter niet en Affleck ziet eruit als een no-nonsense Ironman, die je meteen met zijn laser handen aanpakt als je iets over zijn outfit zegt. Misschien dat de superhelden tips kunnen uitwisselen, aangezien het in principe allebei rijke mannen zijn die met hun gadgets en skills de wereld veiliger maken.

We moeten zeggen dat het een mooie reeks is van BossLogic en dat we uiteraard meer willen zien. In ieder geval begint op 9 december de grote DC crossover, die onder de naam Elseworlds zal gaan. Hij begint in een aflevering van The Flash en gaat vervolgens nog twee dagen verder in Arrow en Supergirl. Mocht je daarna alsnog geen genoeg kunnen krijgen van de superhelden, heeft DC nu sinds de zomer ook zijn eigen streamingdienst: DC Universe.

Brainfreeze

Reageer op artikel:
Mind bown: kunstenaar zorgt voor ultieme Marvel/DC crossover artworks
Sluiten