Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 27 sep 2019

Bizar realistisch: Robot van Boston Dynamics doet volledige turnroutine

In de laatste jaren hebben we de robots van Boston Dynamic veel bizarre trucs zien uithalen. Op de laatste beelden van de robot genaamd Atlas zijn ook weer een aantal trucs te zien waar je mond van open valt. De robot is leniger en atletischer dan jij ooit bent geweest (en zult zijn?).

Atlas laat nieuwe kunstjes zien /h2>
Boston Dynamics staat bekend om het bouwen van uitzonderlijke robots. Zo bouwde het een robothond, genaamd SpotMini, die zelfstandig deuren kan openen. Niet veel later zagen we hem op Uptown Funk dansen. Alsof dat nog niet bizar genoeg was bouwde het bedrijf een paar maanden geleden een robot die lijkt op een vogel. En o ja, de robotvogel werkt in een pakhuis.

Boston Dynamics overtreft zichzelf opnieuw

Het verbaast ons dan ook niks dat de beelden van de robot Atlas ook bizar zijn. De sterke en ‘atletische’ robot doet in de onderstaande video een turn-routine waar menigeen een puntje aan kan zuigen. We zien een koprol, een handstand, en meer. Het ziet er serieus soepel, realistisch en vooral bizar menselijk uit. Dit is vrij indrukwekkend gezien de robot in 2013 nog maar net kon lopen.

Atlas heeft al eerder wat bijzondere moves laten zien, maar het Amerikaanse techbedrijf werkt er nog steeds aan om de bewegingen van de robot te versoepelen. En dat is zeker te zien in de onderstaande video.

Volgens Boston Dynamics lukt het de robot in ongeveer 80 procent van de gevallen om de routine te voltooien. Dat is geen slechte score, zelfs niet voor de echte turners onder ons.

Meer robot-nieuws? Check dan hier de robots van de Olympische Spelen in Japan.

Reageer op artikel:
Bizar realistisch: Robot van Boston Dynamics doet volledige turnroutine
Sluiten