Ilona Braam
Ilona Braam Tech 31 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Boston Dynamics heeft weer een nieuwe robot: deze keer een gigantische vogel

Als je aan Boston Dynamics denkt, denk je waarschijnlijk meteen aan een dansende robothond. Het bedrijf staat bekend om hun robotische kunstwerken en nu hebben ze weer iets nieuws bedacht. Twee jaar geleden onthulden ze al de Handle robot en onlangs postten ze een video online van een upgrade van de robot. De nieuwe Handle danst helaas niet, maar lijkt wel op een gigantische vogel die blijkbaar mee kan helpen in een pakhuis.

Werkende robot vogels

Hoewel de robot de look heeft van een vogel, is hij niet uitgerust met vleugels (die mogelijke dansmoves extra slick zouden kunnen maken). In plaats daarvan gebruikt hij zijn “bek” om zijn klusjes uit te voeren. In de video zie je hoe één van de robotten pakketjes uit een rek grijpt om deze vervolgens op een karretje te plaatsen. Dat doet hij redelijk netjes en hij drukt de dozen zelfs nog tegen elkaar aan. Een andere Handle robot is in de tussentijd bezig met het plaatsen van dozen op een lopende band. Dat lijkt wel wat hardhandiger te gaan en de dozen worden vanaf een hoogte gedropt, die misschien net wat te hoog is voor breekbare producten.

Boston Dynamics Handle robot

Gemaakt voor de logistieke sector

De dozen die in de video te zien zijn wegen ongeveer 5 kg, maar de bots zouden ook een gewicht van 15 kg aankunnen. Volgens Boston Dynamics moeten we Handle zien als een “mobile manipulation robot designed for logistics”.  Een mobiele robot dus, die in de logistieke sector ingezet worden om het allemaal wat efficiënter te laten verlopen. We moeten zeggen dat de robots er inderdaad erf productief uitzien en hoewel ze niet dansen, bewegen ze toch wel erg soepel en we kunnen ons heel goed inbeelden dat de beestje toch stiekem ook wat strakkere moves in zich hebben.

Eind vorig jaar kreeg de bekende robothond een update om naast danspasjes ook wat nuttigere dingen voor je te kunnen doen. Het ding werd namelijk uitgerust met bionische armen, waarmee hij blijkbaar een glas (wijn) voor je zou kunnen inschenken.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

BGR

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Boston Dynamics heeft weer een nieuwe robot: deze keer een gigantische vogel
Sluiten