Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 17 oktober 2018

Boston Dynamics-robot danst op Uptown Funk

We hebben de robot-hond van Boston Dynamics al wat vaker voorbij zien komen. De hond leert steeds meer trucjes, zoals je hier kunt zien. Elke keer dat we de robothonden opnieuw zien, dan verbaast hij ons meer en zijn we een stap dichterbij het einde van de mensheid, omdat robots de wereld overnemen. En wanneer die honden dan op ons graf staan, dan kunnen zij de muziek aanzetten en een lekker dansje doen terwijl wij er niet meer zijn.

Boston Dynamics-robot danst er op los

De moves die de robot van Boston Dynamics er uit gooit zijn in elk geval van een hoog niveau. Het beste beest heeft een haast perfect gevoel voor ritme en is zeer hoepel in zijn heupen. Bekijk zijn moves in de video hieronder.

De robot-hond van Boston Dynamics heeft overigens de naam SpotMini en moet als het goed is volgend jaar op de markt komen. Jazeker, je kunt volgend jaar de eigenaar zijn van zo’n dansende hond. En met een beetje aanpassingsvermogen kan hij straks elke kat in de buurt wegjagen.

Boston Dynamics

De bedenker van SpotMini denkt echter aan andere dingen die je er mee kunt doen. Volgens Marc Raibert zou SpotMini ingezet kunnen worden als een bewaker. Als je bepaalde geheimen in je fabriek wilt beschermen, dan kun je SpotMini inzetten en hem (of haar) alarm laten slaan wanneer er indringers zijn.

De hond is overigens nog niet zo ver dat hij zelfstandig met een geavanceerde AI kan rondlopen. De meeste dingen die we tot nu toe hebben gezien is op basis van van te voren geprogrammeerde acties of worden op afstand bestuurd. Op die manier hoeven we dus nog even nog niet bang te zijn dat ze de wereld gaan veroveren. Als dat gebeurt, dan is er iemand die aan de knoppen draait en is het een kwestie van die persoon uitschakelen.

Reageer op artikel:
Boston Dynamics-robot danst op Uptown Funk
Sluiten