Boston Dynamics’ robot SpotMini werkt samen met ex-Mythbusters’ Adam Savage

Boston Dynamics staat al jaren lang bekend om zijn behendige, sterke en opmerkelijke robots. Als je denkt aan robots die de wereld overnemen, dan heb je de robots van Boston Dynamics in gedachten. En om dit nog wat kracht bij te zetten ging het bedrijf een samenwerking aan met voormalig MythBusters-presentator Adam Savage.

Boston Dynamics’ robot die je wellicht wel eens voorbij hebt zien komen in video’s is Spot. In de nieuwste video loopt hij letterlijk door het beeld terwijl hij laat zien hoe krachtig hij daadwerkelijk is.

Boston Dynamics leent robot uit aan Tested’s Adam Savage

Adam Savage presenteerde eerder het programma MythBusters. Dat bestaat niet meer, maar hij heeft nu wel een succesvol YouTube-kanaal waarop hij bizarre tests en experimenten uitvoert. Daar is dus niet veel veranderd. Alleen nu duikt hij niet meer in de wereld van oude mythen, maar behandelt hij de nieuwste en meest geavanceerde technieken. En daar hoort SpotMini, een van de robots van Boston Dynamics uiteraard ook bij.

Boston Dynamics Spot robot
Spot tijdens een demo in Portugal (Bron: ANP / Patricia De Melo Moreira / AFP)

Dit is niet de eerste keer dat Savage samenwerkt met het Amerikaanse techbedrijf. Zo liet hij Spot eerder al een hindernisbaan van de politie afleggen. Deze keer laat SpotMini een nieuwe skill zien. Check het zelf in de video hier onder.

SpotMini trekt rickshaw voort in slakkengang

Juist, dat zie je goed. Spot trekt een soort oude rickshaw voort met daarin Savage. Een bijzonder gezicht. Het lijkt haast in slow motion te gaan. Maar vergeet niet dat SpotMini maar ongeveer 25 tot 30 kilo weegt. En hij kan ongeveer 14 kilo tillen. SpotMini is helemaal niet gemaakt om dingen voort te trekken. Dat maakt het toch wat indrukwekkender dat hij Savage, die vast niet onder de 80 kilo weegt, vooruit trekt in dit roestige karretje. De video laat zien dat de kracht van Boston Dynamics’ robot zeker niet te onderschatten is.

Wie trouwens meer wil zien van dit spannende ritje kan de aflevering van Tested hieronder bekijken.

Reageer op artikel:
Boston Dynamics’ robot SpotMini werkt samen met ex-Mythbusters’ Adam Savage
Sluiten