Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 30 dec 2020

Deze twee Boston Dynamics robots dansen je volledig onder de tafel

In de jaren 1999 en 2000 werd nog gedacht dat computers het einde van onze wereld zouden betekenen. In 2020 kunnen we niet meer zonder ze en bouwen we robots die ons, zonder te overdrijven, onder de tafel dansen. Althans, dat doet Boston Dynamics dan.

Boston Dynamics staat bekend om de ontwikkeling van robots die dusdanig slim zijn dat ze hun eigen leven kunnen leiden. Maar die robots stelen de show dit keer op een hele andere manier.

Deze twee robots dansen je onder de tafel

Boston Dynamic sluit het jaar met een vrolijke noot af. Het bedrijf deelt een video waarin Spot (de robothond) en Handle hun dansmoves laten zien. En om heel eerlijk te zijn kunnen we niet heel veel anders dan onze hoed afnemen voor deze moves. De kans dat jij, als je net zo flexibel door het leven gaat als ik, onder de tafel gedanst wordt is aanzienlijk groot. Daarom stoppen we de vergelijking met onze eigen skills en kijken we met een glimlach naar de video.

In de video dansen de robots van Boston Dynamics op Do You Love Me van de Contours. Dat lied alleen is al een reden voor een glimlach, maar ook de skills van de robots zijn indrukwekkend. Ze doen The Shake, The Shuffle en brengen je helemaal terug naar het Disco-tijdperk. Check de video hieronder:

Dit is overigens niet de eerste keer dat de robots Boston Dynamics hun dansmoves delen met de wereld. In 2018 verscheen er ook een video van het bedrijf waarop er losgegaan werd op Uptown Funk van Bruno Mars. Die video is hieronder te bekijken:

Boston Dynamics

De robots van Boston Dynamics zijn indrukwekkend en hilarisch, maar zijn ook een grote bron van zorgen. Het bedrijf wordt dan ook door veel mensen gezien als een van de gevaarlijkste bedrijven van de moderne tijd. Niet heel gek, want de robots zijn ontzettend slim en kunnen veel dingen die wij als mensen ook kunnen doen.

Spot de robothond is in de mogelijkheid om deuren te openen, schapen te drijven en zware ladingen te tillen. Atlas is in staat om te springen, salto’s te maken en het publiek te vermaken met een goede handstand. Oh, en dan hebben we natuurlijk ook nog Handle. Die is in staat om personeel te helpen in warenhuizen en tilt zwarte dozen alsof het niet is. De robots van Boston Dynamics kunnen met deze skillset bijzonder veel dingen. Ze kunnen zich snel voortbewegen op plekken met veel hindernissen, helpen doktoren in geval van nood en kunnen de regels handhaven.

Het klinkt ontzettend indrukwekkend en dat is het ook zonder enige twijfel. Maar er zit ook zeker een enge kant aan. Zo weten we bijvoorbeeld niet wat ze doen wanneer ze in verkeerde handen vallen of erger. Het is dan ook niet voor niets dat kunstmatige intelligentie de grootste angst is van dit bekende figuur.

Reageer op artikel:
Deze twee Boston Dynamics robots dansen je volledig onder de tafel
Sluiten