Kunstmatige intelligentie legt op hilarische wijze Bitcoin uit

Hoewel de hele wereld het over Bitcoin lijkt te hebben, is het voor veel mensen toch vaak nog lastig om precies uit te leggen wat het is. Meestal krijg je dan een vaag technisch verhaal, waar je niet veel wijzer van wordt. Toch zullen al die verhalen waarschijnlijk meer hout snijden dan het verhaal dat de AI van Botnik ervan maakt. Hij komt met een uitleg waar je zo hard van moet lachen, dat je meteen een goede abs workout krijgt.

Voorspellende keyboards leggen uit

Botnik Studios bestaat uit een groep schrijvers en kunstenaars, die machine learning inzetten om allerlei creatieve dingen mee te doen. Onlangs postten ze een video op hun YouTube kanaal, waarin ze voorspellende keyboards (jawel het soort dat jij ook op je smartphone hebt) hebben ingezet om maar eens eindelijk goed uit te leggen wat Bitcoin precies is.

Botnik Bitcoin uitleg

Abonneer je op onze nieuwsbrief

En ontvang iedere ochtend het meest interessante technieuws over WhatsApp, Bitcoin en meer.
[revue_subscribe]

Handige voorspellingen

Een voorspellend keyboard probeert je te helpen met typen en zou je via machine learning beter leren kennen, zodat het kan voorspellen wat je van plan bent te schrijven. Op basis van wat hij over je heeft geleerd, krijg je dan “handige” suggesties zoals “Ik kom Erasmus” wanneer je  “Ik kom eraan” probeert te typen.

Botnik Bitcoin uitleg

Populaire vorm van Bitcoin: Wild Richard

Om het hele Bitcoin verhaal uit te leggen werden de Botnik keyboards getraind met informatie van echte Bitcoin explainers om met hun eigen uitleg te komen. In een vrolijke geïllustreerde video wordt uitgelegd dat om te begrijpen wat Bitcoin is  je een willekeurig getal moet kiezen tussen 1 en 30.000 en dat bedrag aan Ethereum moet uitgeven. De video gaat verder met uitleggen dat een populaire vorm van Bitcoin de Wild Richard is en dat ondanks de risico’s, een voordeel van de cryptocurrency is dat je een versie van je toekomstige zelf op de dark net kunt uploaden.

https://www.youtube.com/watch?v=tBRWJzAjkjk
Bekijk het zelf als je even een lachkick kunt gebruiken. Deze autocorrect fails zijn overigens ook behoorlijk lachwekkend en helaas hadden deze mensen geen unsen-knop.

 

Mashable

Reageer op artikel:
Kunstmatige intelligentie legt op hilarische wijze Bitcoin uit
Sluiten