Met deze slimme waterfles in je bezit raak je nooit meer een PET-fles aan

Zeeën over de hele wereld zijn zwaar bevuild met plastic. Een groot deel van dit plastic bestaat uit PET-flessen. Een manier om je eigen plasticgebruik te verminderen is om een herbruikbare waterfles te gebruiken. Deze slimme waterfles maakt de overstap wel heel gemakkelijk.

De PET-fles gooit er met de pet naar

In Nederland worden er per jaar 1,4 miljard plastic flessen weggegooid. Dit is een enorm aantal, al helemaal wanneer je je bedenkt dat slechts een op de vijf plastic flessen maar daadwerkelijk gerecycled wordt. Grote plastic flessen brengen we vanwege het statiegeld gemakkelijk terug naar de winkel, maar de kleine halve liter PET-flessen worden meestal gewoon weggegooid.

Ongeveer een vierde van de kleine PET-flessen die we gebruiken wordt gerecycled, en naar schatting maken deze kleine plastic flessen tot 80 procent uit van ons zwerfafval. Dit belandt niet alleen in zee, maar ook in de natuur om ons heen. Als iedereen de overstap zou maken naar het gebruik van een herbruikbare fles die je kunt meenemen voor in de trein, naar je werk, die bieb, of iedere andere plek je anders een PET-fles had gekocht, zou dit veel schelen voor het milieu.

Veel herbruikbare drinkflessen zien er alleen niet bepaald mooi uit. Het design-merk Closca wil hier verandering in brengen.

De juiste looks

Closca heeft een strak uitziende, minimalistische waterfles ontworpen die je zeker verkiest over het Spa- of Sourcy-flesje. De fles ziet er niet alleen goed uit, maar is ook handig mee te nemen. Zo is hij voorzien van een magnetische flap waarmee je hem overal waar je maar wilt aan kunt bevestigen. Denk bijvoorbeeld aan de stang- of aan het stuur van je fiets, of aan het hengsel van je rugtas.

waterfles
Afbeelding via Kickstarter

Je kunt de fles zowel aan de bovenkant open maken met de dop, als aan de onderkant: de hele bodem kan er af geschroefd worden. Zo kun je hem goed schoonhouden of om er ijs bij in te gooien. Daarnaast wordt de fles geleverd met een filter om thee of koffie te zetten.

waterfles
Afbeelding via Kickstarter

Een hele community rondom een waterfles

We horen je denken: en wat nou als je in de stad loopt en je fles is leeg? Daar heeft Closca wat op bedacht. Met de bijbehorende app kun je op een kaart de dichtstbijzijnde plek zien waar je de fles gratis kan bijvullen. Dit kan vaak wel ergens op de toiletten, maar wie weet doet je favoriete koffietentje, lokale restaurant of lievelingswinkel wel mee aan dit goede initiatief.

Individuen kunnen zich ook aanmelden via de app waardoor er straks een hele community kan ontstaan met mensen die hun waterbron ‘delen’ en zo plasticvervuiling tegen gaan.

waterfles

Voor 39 euro kun je de fles kopen via UncleGadget.

Heb je nou al een dopper, maar ben je wel benieuwd hoe je op een hele laagdrempelige manier wat duurzamer kunt leven? Check dan hier de handigste vijf apps die je leven wat groener maken.

Reageer op artikel:
Met deze slimme waterfles in je bezit raak je nooit meer een PET-fles aan
Sluiten