Jan de Raab
Jan de Raab Uncategorized 22 okt 2018

De volgende Bitcoin: BountyoX is een cryptocurrency voor jagers

Decentralisatie is een vaak gehoorde kreet als het gaat om de markt voor cryptocurrency. Met de toenemende groei van deze markt neemt het verificatieproces van gtransacties een belangrijke positie in. Juist in een situatie waarbij schaalbaarheid niet altijd vanzelfsprekend is kan het uitbesteden van het verificatieproces en het premiebeheer interessant zijn. Dit is dan ook wat BountyOx beoogt te doen.

Wat is Bounty0x

Bounty0x is een project dat tot doel heeft een platform te creëren voor gedecentraliseerd premiebeheer. Met Bounty0x kan iedereen (ook bekend als Bounty Hosts) een premiecampagne hosten en beheren. Individuen (ook bekend als Bounty Hunters) kunnen deelnemen aan bounty-campagnes en beloningen en betalingen ontvangen in ruil voor het voltooien van premietaken. Het Bounty0x-platform bevat ook Bounty Sheriffs, die de nauwkeurigheid en kwaliteit van bounty-inzendingen garanderen.

Een bounty verwijst in de context van cryptocurrency meestal naar een taak of opdracht die door ontwikkelaars is gemaakt. Deze taken of opdrachten kunnen variëren van het promoten van een munt op social media, tot het ontwerpen van een logo voor ontwikkelaars. Bounty0x is bedacht om de inefficiënties aan te pakken die kunnen bestaan ​​wanneer een start-up of bedrijf kiest voor een bounty-campagne. Momenteel kan het tijdrovend zijn voor start-ups en bedrijven om hun premiecampagne op verschillende openbare fora te adverteren. Het is vaak zelfs zo dat Bounty Hunters de bounty-campagnes die al zijn voltooid, accepteert en eraan deelneemt. Bounty0x heeft als doel het hele premieproces te stroomlijnen door op te treden als een uniek platform waarin bounties op een naadloze manier kunnen worden gehost en voltooid.

Stakeholders

De functionaliteit van het BountyoX platform is verdeeld onder verschillende type gebruikers. De status van het type bepaalt de werkzaamheden / functie:

Bounty-hosts

Bounty-hosts kunnen bounty-taken publiceren. Gastheren moeten bounty-taken toewijzen aan Bounty Hunters en in ruil voor het voltooien van deze taken worden de Bounty Hunters (jagers) beloond. Premies die door gastheren zijn gemaakt, onthullen de vereisten van de premie, zoals de premietaken die moeten worden voltooid en de uitbetaling van die taken. Herziening van bounty-inzendingen kan variëren en is afhankelijk van het type bounty-taak. Sommige Bounty-hosts kunnen kiezen voor een beoordelingsproces dat is geautomatiseerd, terwijl andere Bounty-hosts ervoor kunnen kiezen zelf evaluaties uit te voeren. Bounty Sheriffs kunnen ook worden gebruikt als onderdeel van het beoordelingsproces.

Premie jagers

Bounty Hunters zijn personen die ervoor kiezen deel te nemen aan bounty-campagnes. Jagers selecteren in een lijst met beschikbare premiecampagnes een premie waarvoor ze het meest geschikt zijn. Jagers mogen hun werk rechtstreeks indienen via het Bounty0x-platform. In ruil voor het met succes voltooien van premietaken, zullen jagers een beloning ontvangen in hun premieprofiel. Bounty Hunters kunnen hun token-beloningen dan intrekken in compatibele portefeuilles. Het Bounty0x-platform beschikt ook over een ingebouwd reputatiesysteem waarmee Bounty-hosts potentiële kandidaten kunnen identificeren.

Bounty Sheriffs

Het Bounty0x-platform biedt Bounty Hosts de mogelijkheid om Bounty Sheriffs te gebruiken als onderdeel van het beoordelingsproces voor bounty-taken. De rol van Bounty Sheriffs wordt ingevuld door externe beoordelaars die ervoor zorgen dat bounty-inzendingen accuraat zijn en van hoge kwaliteit. Sheriffs zijn verplicht om bounty-tokens uit te zetten om ervoor te zorgen dat de verificatieprocedure correct wordt uitgevoerd. Bounty Sheriffs ontvangen betalingen voor beoordelingen die correct zijn uitgevoerd en verliest een deel van ingezette bounty-tokens voor beoordelingen die niet correct zijn uitgevoerd. Bij het bepalen of een premie-taak onjuist is beoordeeld door een sheriff, is er een aanvullend proces waarin meerdere Bounty-sheriffs dezelfde premie beoordelen. De uitkomst die als juist wordt beschouwd zal degene zijn die de meeste antwoorden heeft.

Bounty Types

Bounty-typen kunnen worden onderverdeeld in drie verschillende categorieën:

 • Simple Bounties:

Bounties in deze groep worden automatisch gecontroleerd door Bounty0x-algoritmen. Bounty-taken van kwantitatieve aard zijn het meest geschikt voor dit type verificatiemechanisme.

 • Sheriff Bounties:

Premies in deze categorie worden beoordeeld door de Bounty Sheriffs van het platform. Taken van kwalitatieve aard zijn het meest geschikt voor dit soort verificatiemechanismen.

 • Super Bounties:

Voor dit type bounty is de projecteigenaar degene die beslist of een inzending wordt geaccepteerd. Dit verificatiemechanisme is het meest geschikt voor zeer technische of subjectieve bounty-taken.

Bounty (BNTY) tokens

BNTY-tokens, de native asset van het Bounty0x-platform, worden op de volgende manier gebruikt:

 • BNTY & Bounty Hunters:

Bounty Hunters moeten BNTY inzetten om deel te nemen aan Super Bounties. Als een Super Bounty inzending wordt verworpen, verliest die jager een deel van zijn inzet (tokens). Dit wordt gedaan om Bounty Hunters te stimuleren om hoogwaardige bounty-inzendingen in te dienen.

 • BNTY & Bounty Sheriffs:

Om bounty-inzendingen te beoordelen, moet Bounty Sheriffs BNTY-tokens inzetten. Als Sheriffs een onjuiste beoordeling uitvoeren, verliezen ze een deel van hun uitgezette tokens. Als ze de bounty-inzendingen echter correct controleren, worden ze beloond met extra BNTY-tokens.

 • BNTY & Bounty-hosts:

Hosts moeten BNTY-tokens inzetten om een ​​nieuwe bounty te plaatsen. Als een bounty wordt afgewezen wegens het overtreden van de Bounty0x-richtlijnen, verliezen Bounty-hosts een deel van hun tokens. Dit is om ervoor te zorgen dat Bounty-hosts hoogwaardige premies plaatsen.

De toekomst van Bounty0x

In een ruimte die overvol is met complexe en vaak overdreven ambitieuze projecten, is Bounty0x een project dat is opgezet om één probleem op te lossen. De cryptocurrency-ruimte groeit gestaag, met meer start-ups en bedrijven die hun eigen ideeën lanceren. Ongetwijfeld zullen bountycampagnes in toenemende mate worden gebruikt als deze groei doorgaat. Het zal interessant zijn om te zien of Bounty0x zijn platform kan gebruiken om een gedecentraliseerde hub te worden voor premiebeheer.

Lees ook de vorige delen van deze serie:

 1. De volgende Bitcoin #1: alles wat je moet weten over Ethereum
 2. De volgende Bitcoin #2: Ripple is een vreemde eend in de bijt
 3. De volgende Bitcoin #3: Neo is China’s Ethereum
 4. De volgende Bitcoin #4: Litecoin biedt de volgende stap
 5. De volgende Bitcoin #5: wat je moet weten over Bitcoin Cash
 6. De volgende Bitcoin #6: Dash focust op veiligheid
 7. De volgende Bitcoin #7: Monero garandeert privacy
 8. De volgende Bitcoin #8: Cardano is Ethereum, maar dan anders
 9. De volgende Bitcoin #9: Stellar (XLM) doet het net even anders
 10. De volgende Bitcoin #10: IOTA (MIOTA) en het Internet of Things
 11. De volgende Bitcoin #11: Ethereum Classic (ETC) doet het anders
 12. De volgende Bitcoin #12: TenX is het betalingsverkeer van de toekomst
 13. De volgende Bitcoin #13: WAVES is jouw eigen cryptomunt
 14. De volgende Bitcoin #14: TRON geeft jou de controle
 15. De volgende Bitcoin #15: Lisk (LSK) blinkt uit in schaalbaarheid
 16. De volgende Bitcoin #16: Nano focust op efficiëntie
 17. De volgende Bitcoin #17: de mogelijkheden van QTUM
 18. De volgende Bitcoin #18: New Economy Movement (XEM) gaat oogsten
 19. De volgende Bitcoin #19: VeChain (VET) verbetert de leveranciersketen
 20. De volgende Bitcoin #20: STEEM (SD) betaalt je voor commentaar
 21. De volgende Bitcoin #21: ARK verbindt ecosystemen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De volgende Bitcoin: BountyoX is een cryptocurrency voor jagers
Sluiten