Rutger Houweling
Rutger Houweling Smart Home 27 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Verbazingwekkend bouwpakket-huis kost slechts €28K en duurt 6 uur om te bouwen

Ook al lijken we uit de economische crisis te zijn. We mogen van geluk spreken als we begin zestig zijn voordat we eindelijk een hypotheek krijgen van de bank. Wat blijft er dan over? Er lijken maar twee opties over te blijven: verder blijven huren, bij je ouders intrekken of een derde briljante optie in de vorm van een bouwpakket dat slechts een kleine 28.000 euro kost.

Een huis hoeft niet duur te zijn

Het M.A.Di Home wordt in de fabriek in Italië geproduceerd en vervolgens per vrachtwagen vervoerd voordat het ter plaatse in elkaar wordt gezet. Het kan overal worden gemaakt, er is geen behoefte aan betonnen fundamenten en degelijke bouwkundigheden. Beter nog, drie mensen bouwen het in zes uur voor je in elkaar. Het kan geleverd worden binnen 60 dagen nadat de handtekeningen zijn gezet. Het kleine uitvoerbare huis van 27 vierkante meter kost 27.700 euro. Als je meer cash hebt, kun je upgraden naar een gebouw van 84 vierkante meter met een tweetrapssysteem trap voor 61.400 euro. Geen geld toch?

huis

Alle basismodellen hebben een ingerichte badkamer, keukenaansluitingen en andere technische installaties. Het huis is klaar voor gebruik en hoef je alleen aanhangers van goedkope IKEA-meubels uit te laden. Lijkt ons niet orkaanproof, maar die hebben we toch niet in Nederland. Wie durft het aan?

Bouwpakketten voor huizen worden wereldwijd steeds populairder. In Nederland hebben wij natuurlijk niet de ruimte om zomaar overal een huis te planten, alhoewel in het oosten en noorden genoeg plek is. In de randstad wordt dit lastig. Het Nederlandse bedrijf G3 Spaces houdt zich bijvoorbeeld bezig met smart spaces en onthulde onlangs de Unfold: het meest mobiele huis ter wereld. Zie jij je er al in wonen?

Dit artikel verscheen als eerste op fhm.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Verbazingwekkend bouwpakket-huis kost slechts €28K en duurt 6 uur om te bouwen
Sluiten