Oude tijden herleven met Brain Training voor de Nintendo Switch

In de tijd dat de Nintendo DS (de voorloper van de 3DS) waren er verschillende games uit de Brain Training-serie beschikbaar. Het verkooppraatje daarvan was dat je dagelijks opdrachten moest doen om op die manier je hersenen in goede conditie te houden. Achteraf bleek daar niet al te veel van te kloppen, maar dat was ook niet zo’n probleem. Het was gewoon geinig om tussendoor te doen. Dit jaar komt de reeks terug op de Nintendo Switch.

Brain Training op de Nintendo Switch

Voor de winkel hoef je alleen nog niet te gaan liggen. Voorlopig komt Brain Training enkel uit in Japan, waar de game gepland staat voor 27 december van dit jaar. De game heet daar overigens Brain Age en brengt een combinatie tussen de elementen die je kent uit de voorgaande games met een aantal nieuwe puzzels en opdrachten. De onderstaande Japanse trailer geeft wat dat betreft alvast een klein voorproefje van wat je straks van de game kunt verwachten.

De nieuwe Brain Training maakt onder andere gebruik van de Joycons. Door deze er af te halen kan hij lezen wat je kiest bij een potje ‘steen-papier-schaar’. Ook kan hij vingers tellen die je opsteekt om sommen onder de vijf op te lossen. Verder zien we een multiplayer-spel waarbij je het aantal vogels op een afbeelding moet tellen. Door de trigger in te drukken tel je een vogel. De persoon die als eerste het juiste antwoord geeft, wint dan. Tevens is het mogelijk om je game aan de smartphone te koppelen en op die manier je hersenleeftijd te delen met je vrienden. Kun je mooi opscheppen wie het slimst of het meest vaardig is in het spelen van de game.

Of deze Brain Training ook naar het Westen komt is overigens maar de vraag. De spellen zoals ze in de trailer getoond worden zijn wel heel typisch Japans en dat maakt het wellicht wat lastiger om over te zetten. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Oude tijden herleven met Brain Training voor de Nintendo Switch
Sluiten