Breaking Bad film El Camino is nu al enorm veel bekeken

Netflix mag over het algemeen dan wel vrij geheimzinnig doen over haar kijkcijfers, maar daar sinds kort maken ze daar af en toe een uitzondering in. Zo ook bij het een week geleden verschenen El Camino: A Breaking Bad Movie, een film rondom de succesvolle serie Breaking Bad.

Website Variety weet te melden dat er in de eerste drie dagen zo’n 6,5 miljoen mensen waren die naar El Camino hebben gekeken. In totaal hebben nu een kleine 8,2 miljoen abonnees de film gezien.

Breaking Bad film El Camino blijkt een succes

Er zal binnenkort flink wat concurrentie bijkomen voor Netflix, maar met El Camino heeft de dienst toch nog even een leuk succesje binnengehaald.

De film speelt zich af na de gebeurtenissen in Breaking Bad en legt de focus op Jesse Pinkman, die ondanks alles probeert om een nieuw leven te kunnen opbouwen. In een recent interview gaf schrijver en regisseur Vince Gilligan aan waarom hij deze film wilde maken:

”Ik begon door de jaren heen steeds meer te denken aan wat er met Pinkman gebeurd zou kunnen zijn. Tel daarbij op dat Aaron Paul een van de beste acteurs ter wereld is en ik wist zeker dat ik nog eens met hem wilde werken.” Vervolgens dacht ik ”waarom maken we er geen film van?”

Naast dat veel mensen de film gezien hebben zijn ook de reviews grotendeels positief. Zo heeft El Camino: A Breaking Bad Movie een Rotten Tomatoes score van maar liefst 93%. Ons oordeel over de film is hier te lezen.

Meer Netflix

Aangezien binnenkort zowel Disney als Apple met een eigen streamingdienst komen is het belangrijk dat Netflix projecten zoals El Camino blijft aanbieden. Vandaar er voor dit najaar ook nog een hoop interessante titels gepland staan, waaronder The Irishman van regisseur Martin Scorsese.

Daarnaast zijn er ook nog enkele bestaande topseries op de dienst te kijken. Zo zijn alle seizoenen van Breaking Bad bijvoorbeeld nog steeds in het aanbod vertegenwoordigd.

Reageer op artikel:
Breaking Bad film El Camino is nu al enorm veel bekeken
Sluiten