Vince Gilligan maakt filmvervolg op Breaking Bad

Breaking Bad is zonder enige twijfel een van de beste series van het afgelopen decennium. De serie is al jaren populair op Netflix en staat in de IMDB serie lijst zelfs op nummer 1. En met zoveel fans, zoveel lof en zoveel succes, kan een vervolg niet uitblijven. En die gaat er dan ook eindelijk komen in de vorm van Greenbriar. 

Breaking Bad gaat door

Breaking Bad maker Vince Gilligan heeft de knoop doorgehakt. Na de productie van de sequel Better Call Saul, gaat hij zich nu ook richten op een heuse Breaking Bad film. Volgens The Hollywood Reporter zal deze film het verhaal vertellen over de ontsnapping van een ontvoerde man, welke 120 minuten zal gaan duren. De film, met codenaam Greenbriar, speelt zich af in het wereldje van Breaking Bad en dus ook in New Mexico.

Breaking Bad film Greenbriar

We weten inmiddels dus al redelijk wat over de film en zijn verhaal, maar er is nog een grote vraag. Speelt Greenbriar zich voor, na of tijdens de gloriedagen van Heisenberg af? Sterker nog: gaan we Bryan Cranston überhaupt wel zien in deze film? Want waar het verhaal en de locatie vrij duidelijk zijn, weten we verder weinig van de personages af. Ook weten we niet of Aaron Paul zijn rol als Jesse Pinkman weer op zal pakken. Het enige wat bevestigt lijkt te zijn, is dat Vince Gilligan de grote man achter de film gaat worden.

Vince Gilligan gaat door

Met Vince Gilligan aan het roer hebben we in ieder geval bijzonder veel vertrouwen in Greenbriar. Wel hopen we dat de naam van de film anders wordt, aangezien we deze niet helemaal voelen. Gilligan was de groter man achter Breaking Bad en wist de sequel Better Call Saul ook ijzersterk te maken. Uiteraard weet die laatste serie niet zoveel succes te boeken als Breaking Bad, maar met het verhaal is weinig mis. Bij de productie zal de regisseur hulp krijgen van Mark Johnson en Melissa Bernstein, die ook aan Better Call Saul hebben gewerkt.

Eind deze maand beginnen de opnames in Albuquerque in New Mexico. Waar de cast uit bestaat en wanneer de film op het witte doek verschijnt weten we allemaal niet, maar enthousiast zijn we wel!

Reageer op artikel:
Vince Gilligan maakt filmvervolg op Breaking Bad
Sluiten