Breaking Bad in real-life: twee scheikundeleraren opgepakt

Dat mensen films en series gebruiken om zich te laten inspireren klinkt in theorie natuurlijk alleen maar mooi, al is het wel belangrijk dat ze hierbij de wet niet overtreden. Hetgeen dat twee (vermoedelijke) Breaking Bad kijkers onlangs hebben gedaan heeft namelijk voor flinke problemen geleverd.

Het komt erop neer dat twee scheikundedocenten opgepakt zijn omdat ze hoogstwaarschijnlijk methamphetamine hebben proberen te maken, beter bekend als crystal meth.

Scheikundeleraren verdacht van produceren crystal meth

KATV meldt dat Bradley Allen Rowland en Terry David Bateman, twee medewerkers aan de Henderson State University, opgepakt vanwege het feit dat ze vermoedelijk illegale middelen hebben geproduceerd.

Dit scenario deed veel mensen direct denken aan de serie Breaking Bad, waarin een scheikundedocent samen met een oud-leerling besluit om crystal meth te gaan produceren. Of de twee heren ook daadwerkelijk door deze populaire reeks geïnspireerd zijn geraakt is echter nog niet bekend.

Breaking Bad 2
De twee hoofdrolspelers uit Breaking Bad | Bron: AMC (via The Movie Database)

Het is overigens niet de eerste keer dat mensen de populaire serie na lijken te doen. Zo werden in 2011 een 74-jarige docente en haar 29 jaar oude zoon voor een dergelijk misdrijf opgepakt.

Breaking Bad op Netflix

Breaking Bad mag inmiddels alweer meer dan 6 jaar geleden afgerond zijn, maar de enorm succesvolle serie is nog steeds via Netflix te zien. Hetzelfde geldt voor Better Call Saul, een in 2015 gestarte spin-off serie. Ook is er onlangs een Netflix film rondom de Breaking Bad verschenen, genaamd El Camino: A Breaking Bad Movie. Hierin staat het personage van Jesse Pinkman centraal.

Ondanks dat El Camino vrij goed ontvangen werd door critici wordt wel gezegd dat het beter is om eerst Breaking Bad gezien te hebben voordat je er aan begint. Mocht zolang niet willen wachten dan kun je hier een handig lijstje bekijken waarvoor we de meest noemenswaardige Breaking Bad momenten verzameld hebben.

Reageer op artikel:
Breaking Bad in real-life: twee scheikundeleraren opgepakt
Sluiten