Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 21 sep 2013

Breaking: Mannen kijken eerder op de telefoon van hun partner dan vrouwen

We willen niet discrimineren, maar dit kan toch niet? Volgens het onderzoek van Mobile Phone Checker is dit toch echt waar. Mannen kijken zelfs twee maal zo veel op de telefoon zonder dat de partner daar iets vanaf weet dan vrouwen. Het onderzoek was onder 2.081 volwassen inwoners van het Verenigd Koninkrijk uitgevoerd. Van de mannen gaf 62 procent toe door de telefoon van zijn partner te loeren. Bij het vrouwelijke geslacht was dit bijna de helft met 34 procent.

Zo’n 89 procent van respondenten die toe gaf door zijn of haar partners telefoon te bladeren, deed dit om er achter te komen of zijn of haar partner niet vreemd ging of seksueel getinte sms’jes aan het versturen was. En terwijl meer mannen vrouwen controleren, confronteren de vrouwen de mannen meer wanneer zij erachter komen dat hun partner vreemd gaat. Namelijk 59 procent van de vrouwen tegenover 37 procent van de mannen. 31 procent van de respondenten gaf aan de relatie misschien te beëindigen wanneer ze erachter kwamen dat zijn of haar partner hem of haar controleert. Pas dus op als je je partner stiekem wil controleren.

Dit blijkt overigens niet de eerste studie te zijn waarvoor onderzocht in hoeverre de moderne communicatiemiddelen invloed kunnen hebben op relaties. In juni 2013 zijn onderzoekers er namelijk achtergekomen dat Facebook-gebruik een negatief effect kan hebben op relaties. Daarnaast blijkt dat wanneer iemand zorgvuldig zijn of haar telefoon bewaakt de kans groot is dat er vreemd wordt gegaan.

Reageer op artikel:
Breaking: Mannen kijken eerder op de telefoon van hun partner dan vrouwen
Sluiten