‘Binnen 5 jaar gebruiken een miljard mensen cryptocurrencies’

Hoewel de meningen over cryptocurrencies verdeeld zijn, wordt het inmiddels wel duidelijk dat de digitale valuta de wereld voor altijd hebben veranderd. Zeepbellen of niet, het lijkt erop dat we de komende tijden nog wel bezig zullen zijn met cryptocoins en tokens. Ook Coinbase oprichter en CEO Brian Armstrong is van mening dat cryptocurrencies voorlopig nog niet weggaan en gelooft zelfs dat er binnen de komende vijf jaar een miljard cryptocurrency gebruikers zullen zijn.

Steeds meer bedrijven met gereguleerde cryptocurrencies

Armstrong was onlangs aanwezig op het TechCrunch Disrupt evenement in San Francisco en gaf zijn voorspelling over het aantal cryptocurrency gebruikers als antwoord op een vraag over de het internationale bereik van cryptocurrencies. Het Coinbase hoofd gelooft dat steeds meer bedrijven zullen bijdragen aan de groei van het cryptocurrency ecosysteem en dat deze bedrijven met gereguleerde eigen tokens zullen komen.

Brian Armstrong Coinbase CEO

Voornamelijk securities

Met al deze nieuwe tokens zou Coinbase volgens Armstrong uiteindelijk als een soort New York Stock Exchange gaan fungeren met waarschijnlijk miljoenen tokens in hun portfolio. Een groot deel van deze tokens zou echter securities zijn. Brian geeft aan dat het altijd het doel van Coinbase is geweest om de meest betrouwbare en gebruiksvriendelijke exchange te zijn. Daarom willen ze ook de plek zijn waar mensen kunnen beginnen met het verhandelen van tokens, die geclassificeerd zijn als securities.

Coinbase over de hele wereld

Op het moment is de cryptocurrency exchange de grootste in de wereld met betrekking tot het handelsvolume. Ze zijn druk bezig met uitbreiden en waar Coinbase eerst voornamelijk actief was in de VS en Europa, hebben ze recentelijk ook de Engelse markt betreden. Onlangs kondigden ze ook aan plannen te hebben voor kantoren in Afrika.

Volgens één van de laatste promotiefilmpjes van Pornhub zijn cryptocoins niet alleen handig om betalingen mee te verrichten, maar kunnen ze zelfs de wereld redden van onredelijke aliens.

CCN

Reageer op artikel:
‘Binnen 5 jaar gebruiken een miljard mensen cryptocurrencies’
Sluiten