Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 4 feb 2019

Brie Larson komt met Netflix-film over seksisme in een start-up

Brie Larson is een actrice met al heel wat mooie successen achter haar naam. Ze won een Oscar voor haar rol in de film Room. En dit jaar zijn er hoge verwachtingen rond haar rol als Captain Marvel in de gelijknamige film. Uiteraard zit ze niet stil en werkt ze ook nog aan andere films. Voor één van haar projecten gaat ze aan de slag met Netflix. Ze heeft een deal gesloten voor twee films. Eén daarvan draait om een startup waarin seksisme in een mannenwereld centraal staat. De film heet Lady Business.

Brie Larson nieuwe Netflix-film

De film Lady Business met Brie Larson is gebaseerd op een artikel dat Fast Company ooit heeft geschreven. Dat ging over twee vrouwen die een startup hadden en daarbij ook een mannelijke co-founder bij hadden bedacht. Dit omdat zij anders niet serieus zouden worden genomen in een wereld die nog altijd geleid wordt door mannen.

Brie Larson

Penelope Gazin en Kate Dwyer waarop de film is gebaseerd, lieten weten dat zij moeite hadden om contact te leggen met investeerders of klanten. Daarom verzonnen ze ‘Keith Mann’ en merkten ze dat ze veel sneller reactie kregen en er bovendien werd meegedacht. Het is een trieste realiteit, die vandaag de dag nog altijd een rol van betekenis speelt. Vrouwen krijgen vaak minder goed betaald en er zijn helaas te veel voorbeelden waarbij vrouwen tijdens hun werk (maar ook daar buiten) met seksuele opmerkingen en handelingen worden geconfronteerd.

Brie Larson speelt de hoofdrol in de film, maar houdt zich ook bezig met de productie van de film. De film Lady Business heeft nog geen datum. De eerste film van Brie Larson in haar Netflix-deal verschijnt overigens op 5 april en is de indie-film Unicorn Store.

Wil je meer lezen over alles dat te maken heeft met Netflix? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Brie Larson komt met Netflix-film over seksisme in een start-up
Sluiten