Stefan Keerssemeeckers
Stefan Keerssemeeckers 8 nov 2014

Briljant: deze Onyx is een walkietalkie die werkt via internet

Vroeger speelden we wel eens met van die felgekleurde speelgoed-walkietalkies. Het geluid was niet al te best, en het bereik zéér gering, maar toch voelde het alsof je iets heel spannends aan het doen was. ‘Ik loop in de tuin!’ ‘Okee, ik ben in de voortuin!’ Gekkenhuis!

Deze Onyx is ook een soort walkietalkie, maar dan eentje die werkt via een internetverbinding. Je koppelt ‘m via bluetooth aan je telefoon en kunt vervolgens communiceren als je op de knop drukt! Op je telefoon (Android, of iPhone 4S en recentere modellen) selecteer je een groep of contactpersoon (die natuurlijk ook wel de Onyx moeten hebben), waarna je in real-time kunt spreken.

 
In tegenstelling tot een normale walkietalkie zijn de Onyxen dus niet rechtstreeks met elkaar verbonden. Zolang iedereen een internetverbinding maakt het dus niet uit waar je je bevindt. Het kan ouderwets de achtertuin zijn, maar ook in Australië! Het werkt eenvoudiger dan een telefoongesprek of Whatsapp-bericht, omdat je alleen maar een knopje op de Onyx in hoeft te drukken.

 
Behoorlijk handig, tijdens tal van situaties! Je bespaart telefoonkosten (althans, als je allebei wi-fi hebt) en hoeft geen Skype-verbinding op te starten. Ook tijdens het werk is het met de Onyx eenvoudig om te overleggen of te coördineren.

 
Vooralsnog is de Onyx alleen nog maar in de VS te pre-orderen, voor ongeveer 157 euro (per set van twee). Als het idee aanslaat, en daar heb je best kans op, zien we hem binnenkort ook wel bij ons in de buurt. Meer info vind je op deze site!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Briljant: deze Onyx is een walkietalkie die werkt via internet
Sluiten