Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 26 mrt 2019

Briljante app pakt hole-punch camera Galaxy S10 aan

De afgelopen jaren probeerde elke grote smartphonefabrikant op zijn eigen manier korte metten te maken met dikke schermranden. Maar ja, je moet de selfiecamera ergens kwijt. We hebben notches gezien, sliders, uitklapbare camera’s en nu…. de hole-punch camera. Maak kennis met de Samsung Galaxy S10.

Samsung Galaxy S10

Samsung heeft het Infinity-O scherm ge├»ntroduceerd. Oftewel, een gat in het scherm waarin de selfiecamera verstopt zit. Het is een uitsparing die uit het glas gesneden wordt met een laser. Vooral met een dubbele camera, zoals bij de Galaxy S10 Plus, is het resultaat… heftig.

Er zijn al vele wallpapers te vinden die op slimme wijze het cirkeltje verstoppen. Denk bijvoorbeeld aan een wallpaper met Wall-E erop, uit de gelijknamige Pixar-film, waarbij zijn ogen de camera-uitsparing bevatten.

Je kunt ook totaal de andere kant op gaan, en de hole-punch juist totaal omarmen. Dat is in ieder geval wat deze briljante app van IJP doet. De app brengt een kleine ring rondom de lens aan. Je kunt zelf de kleuren, dikte en de richting aanpassen. Vervolgens toont de ring hoeveel batterij je toestel nog over heeft.

Samsung GaLAXY S10

Oftewel, de oude vertrouwde batterij-indicator, maar dan op een smaakvolle wijze verwerkt in het design van de Galaxy S10. De hole-punch camera valt er meer door op, maar dat doet de uitsparing sowieso al. Wat dat betreft is deze app een slimme toevoeging.

De app biedt een hoop customization. Je kunt bijvoorbeeld de ring uitzetten in specifieke apps, zoals Netflix. Zo hoef je tijdens het bingen van je favoriete serie niet afgeleid te worden door de felle kleuren. Dit is verre van de eerste app die een ludieke oplossing biedt voor de notch of hole-punch camera, en er zullen nog velen volgen! Wist je trouwens dat Netflix met een goede redenen bijna 100 miljoen voor Friends neer heeft gelegd dit jaar? Hier lees je waarom.

Reageer op artikel:
Briljante app pakt hole-punch camera Galaxy S10 aan
Sluiten