Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 28 mei 2019

Briljante OnePlus 7 Pro reclame trollt Apple en Samsung

De OnePlus 7 Pro is een ware eyecatcher, dankzij het scherm. Het gaat om een 6.7-inch gebogen AMOLED scherm, de eerste OnePlus met een 1440 schermresolutie. Zonder notch, inham, gat in het scherm of andere onderbrekingen van de gebruikservaring.

OnePlus 7 Pro

In tegenstelling tot Samsung en Apple. De Samsung Galaxy S10 (Plus) heeft een klein gaatje in het scherm, waarin de selfiecamera schuilt. Apple heeft op zijn nieuwste iPhones een flinke notch zitten, waar de benodigde sensoren voor Face ID en de selfiecamera huizen.

Oftewel, allemaal verschillende oplossingen voor hetzelfde probleem. OnePlus heeft het met de OnePlus 7 Pro anders aangepakt, door een uitklapbare camera te gebruiken. Daardoor is het scherm compleet egaal, zonder onderbrekingen.

OnePlus 7 Pro afbeelding

Daardoor neemt het scherm bijna 90 procent van de behuizing in. Andere partijen als OPPO en Vivo gebruikten al eerder een uitklapbare camera, maar hun smartphones zijn niet in zoveel markten verkrijgbaar.

Samsung en Apple trollen

OnePlus doet ter promotie van zijn nieuwe toestel waar het al sinds de OnePlus One goed in is: lekker stoken. In een nieuwe reclame trollt de Chinese fabrikant op meesterlijke wijze Apple en Samsung, door te benadrukken hoe vervelend de notch eigenlijk wel niet is. Hetzelfde geldt voor de holepunch van de Galaxy S10. Het enige jammere is dat de OnePlus 7 natuurlijk wel een notch heeft, wat deze commercial net iets minder krachtig maakt.

Het is typisch OnePlus, al gaat de fabrikant al jaren niet meer zo ver als met de OnePlus One. Toen moest het jonge bedrijf er alles aan doen om op te vallen, wat soms tot stunts leidde die net iets te ver gingen. Maar goed, het huidige marktaandeel spreekt boekdelen.

🖤Check ook: Oprichter Huawei lacht om Trump en slaat terug in bizar interview

Reageer op artikel:
Briljante OnePlus 7 Pro reclame trollt Apple en Samsung
Sluiten