Ilona Braam
Ilona Braam Elektrisch 30 apr 2019

Elektrische fiets: Brinckers Bretagne M8 LTD stadsfiets van eigen bodem

Als het om elektrische fietsen gaat, zijn er natuurlijk behoorlijk wat bedrijven die tegenwoordig een eigen collectie hebben. En aangezien we in Nederland zoveel fietsen, is het ook niet verrassend dat veel van die bedrijven dan ook van Nederlandse bodem zijn. Zo is de Brinckers Bretagne M8 LTD een krachtige elektrische fiets om in de stad mee rond te rijden met een degelijk Dutch Design.

Elektrische fiets met traditionele uitstraling

De elektrische fiets is uitgerust met een krachtige 80Nm Bafang middenmotor en combineert deze met comfort en stijl. Je ziet meteen dat het om een elektrische fiets gaat door de accu aan de achterkant, maar toch weet Brinckers de stadsfiets een traditionele uitstraling te geven. Dat komt deels door de luxe afwerking van de handvaten en het Selle Royal zadel.

Brinckers Bretagne M8 LTD elektrische fiets

Verschillende accu’s

Om de motor van power te voorzien is de fiets standaard uitgerust met een 374Wh uitneembare accu, die afhankelijk van hoe je hem oplaadt binnen vier tot zeven uur weer helemaal vol is. Deze accu is goed voor 35 tot 55 km aan ondersteuning, maar je kunt ook gaan voor grote batterijen die het tot 85 km zouden kunnen volhouden.

Acht versnellingen

Verder kun je aan de slag met acht versnellingen en is er uiteraard een display met de gebruikelijke functies. Een leuk detail is dat de achterlamp stijlvol in de accu is geïntegreerd, wat ervoor zorgt dat de fiets er wat strakker uitziet. De V-brake en rollerbrakes achter zorgen voor een optimale remkracht wanneer dat nodig is en als laatste krijg je er een Abus Pro Shield ringslot bij met insteekoptie.

Prijs en opties

De Brinckers Bretagne M8 LTD stadsfiets komt standaard met een prijskaartje van 1.899 euro. Maar zoals gezegd heb je de keuze uit verschillende accu’s en afhankelijk van wat je kiest komt daar nog 150 of 250 euro bovenop. Verder kun je nog gaan voor een model met een lage instap en zijn er twee opties met betrekking tot de maat.

Uiteraard zou je natuurlijk ook voor een tweedehands elektrische fiets kunnen gaan en wat dat betreft heb je tegenwoordig ook behoorlijk wat opties. Let wel op deze vijf dingen als je voor tweedehands gaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Fietsenwinkel

Reageer op artikel:
Elektrische fiets: Brinckers Bretagne M8 LTD stadsfiets van eigen bodem
Sluiten