Rutger Houweling
Rutger Houweling 2 jul 2013

British Airways test elektronische bagagelabels zodat je je bagage nooit meer uit het oog verliest

Om eerlijk te zijn werd het eens tijd. Het komt regelmatig voor dat bagage zoekraakt en het is meestal onduidelijk wanneer-ie op de bestemming aankomt. Vooral als je rond gaat reizen kan dit erg vervelend zijn. Niet dat de elektronische bagagelabel van British Airways dit probleem gaat oplossen, maar het is in ieder geval mogelijk om je bagage real-time te volgen. Hierdoor weet je beter waar je aan toe bent.

 
British Airways heeft hiervoor samengewerkt het het Britse creatieve bureau Designworks. Zij hebben een elektronische bagagelabel ontwikkeld dat is voorzien van een e-ink scherm waarmee voor elke vlucht een aparte barcode wordt gegenereerd. Wanneer de koffer is ingecheckt kun je door middel van NFC de barcode met je smartphone scannen – helaas iPhone-gebruikers – en krijg je alle info door op je smartphone.

De aankomende drie maanden zal British Airways de labels testen en wil vanaf 2014 alle koffers voorzien van elektronische bagagelabels. Een goede zaak, vinden wij. Vinden jullie elektronische bagagelabels ook een goed idee of is zo’n papieren label prima? Laat het ons hier weten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
British Airways test elektronische bagagelabels zodat je je bagage nooit meer uit het oog verliest
Sluiten