Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 13 mei 2017

Britse klassieker herboren als Mini Remastered

Simpel, stijlvol en zelfverzekerd. Dit zijn de woorden die David Brown Automotive gebruikt om de Mini Remastered te beschrijven. En deze woorden zijn zeker van toepassing op de nieuwe interpretatie van de klassieke Mini Cooper. Het is niet de eerste keer dat David Brown een klassieker onder handen heeft genomen, om er een modernere versie van te maken. Na de herinterpretatie van de Jaguar XKR met als resultaat de Speedback GT, vond David Brown het duidelijk tijd voor een nieuw make over project.

Motor met meer power

Het doel van David Brown voor de Mini Remastered was om de essentie van de Mini Cooper te behouden, terwijl de auto een technologische upgrade kreeg om het leven van nu aan te kunnen. Hiervoor is de 4 cilinder motor een complete transformatie ondergaan en is deze 30% krachtiger geworden. Binnen 11,7 seconden gaat de Mini van 0 naar 100 km per uur. Niet slecht voor zo’n kleintje.

Infotainment systeem en USB oplader

Naast de motor upgrade heeft de Mini een infotainmentsysteem gekregen, welke zowel Bluetooth, Apple CarPlay en Android Auto ondersteunt. Met het systeem kan gecommuniceerd worden via het 7 inch touchscreen, waarna de premium speakers je favoriete muziek afspelen. En doordat de mini versterkt en geluiddicht is geworden, wordt je hier ook niet in gestoord. Uiteraard is er ook gedacht aan het feit dat iedereen nu altijd een smartphone bij zich heeft. In het handschoenenkastje is een USB/AUX poort verwerkt om o.a. makkelijk te kunnen opladen.

Mini Remastered touchscreen

Exterieur

Hoewel de technische details belangrijk zijn, draait het bij auto’s natuurlijk voor een groot deel ook om het uiterlijk. David Brown heeft de tijd genomen om een premium design af te leveren, terwijl de klassieke look toch behouden bleef. Zo zijn er alleen al vier weken overheen gegaan om het verfproces laag voor laag te voltooien. Het resultaat mag er dan ook zeker zijn met de spiegelgladde afwerking in verschillende diepe kleuren. Verder worden de elegante lijnen van de Mini Remastered geaccentueerd door de wielboog verlenging, welke in dezelfde kleur als de auto wordt geleverd

Mini Remastered

Interieur

Naast het touchscreen zijn er nog meer veranderingen doorgevoerd aan de binnenkant van de Mini. Wat meteen opvalt is dat het er ontzettend luxueus uitziet met de premium lederen bekleding en de aluminium accenten.

Mini Remastered

Mini Remastered zelf samenstellen

Met de Mini Remastered is het mogelijk jezelf helemaal tot uiting te laten komen. Zo kan natuurlijk de kleur van de carrosserie worden gekozen. Maar daarnaast is het ook mogelijk de kleur van het dak, de lederen bekleding en de velgen samen te stellen. Wie daarna nog meer veranderingen wil doorvoeren kan contact opnemen met een vertegenwoordiger.

Prijs en beschikbaarheid

De eerste Mini’s zullen vanaf de aankomende winter geleverd worden. En hoewel mini in de naam zit, zal er toch iets meer dan een mini bedrag afgerekend moeten worden. De Mini Remastered kan al besteld worden voor een prijs van 88.000 euro exclusief btw. Wie ervoor heeft gekozen allerlei extra customized features toe te voegen, zal natuurlijk wat meer moeten afrekenen.

Cooper fans hoeven gelukkig niet per se zoveel geld uit te geven om een nieuwe Mini aan de verzameling toe te voegen. Voor wie even wat krapper bij kas zit is de LEGO-versie van de MINI Cooper een uitkomst. Met het nog “mini’er” dan Mini formaat, kun je hem ook makkelijk in huis uitstallen.

Reageer op artikel:
Britse klassieker herboren als Mini Remastered
Sluiten