Deze nieuwe serie is de House of Cards van Nederlandse bodem

Sinds het bestaan van series als Borgen en House of Cards weten we hoe het politieke spel wordt gespeeld. Spannende verhalen waarin liefde en bedrog hand in hand gaan. Politieke spelletjes die ervoor zorgen dat we aan de buis blijven gekluisterd. Daarom is de Nederlandse serie Brussel ook zo goed, een kwaliteitsserie die tipt aan het gewaardeerde House of Cards.

Een spannend verhaal dat zich afspeelt in het centrum van de macht van de EU

Terwijl wij in House of Cards kennismaken met Het Witte Huis, komt het in Brussel allemaal een stuk dichterbij. De serie speelt zich namelijk af in het centrum van de macht van de EU. Een plek die dagelijks het Nederlandse nieuws haalt, omdat hier de beslissingen worden gemaakt die ons persoonlijke leven beïnvloeden. Het draait hier allemaal om invloed en intriges, want wie in Brussel niet bedriegt, wordt bedrogen.

Brussel

Brussel is een serie die alle Nederlanders raakt. Eindelijk een politiek verhaal waarmee wij ons kunnen identificeren. Het komt namelijk allemaal verdomd dichtbij. De eerste drie afleveringen hebben wij dan ook binnen één avond opgeslokt. Wij zijn nou eenmaal fan van verhalen waar bedrog, affaires en verraad de hoofdrol spelen. Daar kunnen wij ook niets aan doen. En dat Brussel genomineerd is voor één van de meest toonaangevende filmfestivals in de wereld, het Berlin International Film Festival, kunnen wij alleen maar toejuichen. Het zet Nederland wereldwijd op de kaart. Check de trailer en oordeel zelf:

Niet alleen politiek

De politiek draait niet alleen om debatten, en dat geldt al helemaal in Brussel. In de serie komen verschillende verhaallijnen samen die vele thema’s buiten de politiek behandelt.

Natuurlijk, de Europese Unie en de bureaucratie rond het Europees Parlement spelen een belangrijke rol. Maar er is genoeg plek voor familieconflicten, heftige liefde-relaties en culturele dilemma’s.

Hoe ga je om met zo’n harde zakelijke situatie waar passievolle romance bij komt kijken?

Personages die naar Brussel komen worden gedreven door liefde, dromen en verraad. Hoofdrolspeelster Moniek van Dalen (gespeeld door Johanna ter Steege) is een succesvolle zakenvrouw en bestuurslid van een grote oliemaatschappij.

De hulp van politici in Brussel heeft ze hard nodig, want ze verliest een grote oliedeal van een oud Russisch-Oekraïense minnaar. Hoe ga je om met zo’n harde zakelijke situatie waar passievolle romance bij komt kijken?

Brussel serie

Andere Nederlandse sterren uit de serie zijn onder andere Hans Dagelet en Matthijs van de Sande Bakhuyzen. Maar laten wij de Belgische Liesa van der Aa ook niet vergeten.

Brussel te bingewatchen bij KPN Presenteert

Nieuwsgierig geworden? Duh! Alle afleveringen van Brussel zijn te zien via KPN Presenteert. Dit is een zender speciaal voor KPN klanten gemaakt. Geen KPN klant? Check hier tijdelijk aflevering 1 tot en met 3 helemaal. Na één aflevering waren wij al helemaal verkocht, dus dat zit er bij jou ook dik in ;-). Enjoy Brussel!

in samenwerking met KPN

Reageer op artikel:
Deze nieuwe serie is de House of Cards van Nederlandse bodem
Sluiten