Bryan Cranston heeft één reden om terug te keren als Walter White

Films & Series Mark Hofman 21 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Bryan Cranston zal, ondanks zijn succesvolle carrière, altijd bekend staan als Walter White. Niet iets om je voor te schamen, maar de Breaking Bad-ster gaf eerder dit jaar aan wel klaar te zijn met het personage. Een comeback hoeven fans dus niet meer te verwachten. Toch?

Dat is niet helemaal het verhaal, want de acteur komt in een interview toch een beetje terug op zijn uitspraak. De terugkeer van Walter White zou zomaar eens een realiteit kunnen worden, al moet er wel een hele goede reden voor zijn.

Walter White bleef Bryan Cranston achtervolgen

“De laatste productiedag van Breaking Bad is inmiddels 10 jaar geleden”, zegt Bryan Cranston in het interview. “Ik dacht, toen ik vol emotie afscheid nam van iedereen, dat dat het uiteindelijk was.” Inmiddels weten we dat dit niet aan de orde was. Netflix besloot in 2019 met El Camino te komen: een film die zich richt op Jesse Pinkman na de gebeurtenissen van Breaking Bad.

“Oh, ik denk dat ik weer Walter White zal spelen”, dacht Cranston toen hij het project voorbij zag komen. “Toen kwam Better Call Saul en dacht ik precies hetzelfde.” Eerder dit jaar, tijdens de Amerikaanse Super Bowl, maakte Bryan Cranston wederom zijn opwachting. In een reclame voor Pop Corners stapte hij nog een keer in de schoenen van Walter White. “Willen jullie nog een keer samen spelen?”, vroeg de productiemaatschappij aan hem en Aaron Paul. “Ja, hoor. Het is gewoon leuk!”

Het had voor de Amerikaanse acteur de laatste keer moeten zijn, want na zijn kunstje tijdens de Super Bowl gaf Cranston aan klaar te zijn met Walter White. Het Breaking Bad-tijdperk werd afgesloten. Maar nu komt de acteur toch terug op zijn woorden.

3 gadgets uit de Aldi-folder die je deze week niet wil missen
“Krijgen we nou?” (Afbeelding: AMC)

Comeback van het Breaking Bad-personage?

“Ik zou gek zijn als ik het hoofdstuk compleet zou afsluiten”, gaat Bryan Cranston verder. “Laten we het erop houden dat er niets in het verschiet ligt en ik ook weet dat Vince Gilligan het nu niet zal willen. Laten we dat respecteren.” Duidelijk verhaal, maar wat zou voor Cranston dan wel de reden zijn om toch terug te keren?

“Als er een moment is dat hij wakker wordt en denkt ‘Oh mijn god!’, het idee bij mij pitcht en ik ook ‘Oh mijn god’ denk, dan zal ik er zonder twijfel voor gaan.” En waarom ook niet, want een ervaren acteur als Cranston weet dat dergelijke reacties zeldzaam zijn. “Dus als het gebeurt, dan zal ik zonder twijfel luisteren.”

7 Marvel-films die je wil zien voor je aan Secret Invasion begint

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen