Stefan Keerssemeeckers
Stefan Keerssemeeckers 11 jun 2013
Leestijd: 1 minuut

Buccaneer, ahoi! Betaalbare 3D-printer op komst

3D-printen is heel erg interessant, maar op het moment nog vrij ingewikkeld en duur. De software om objecten te ontwerpen is ingewikkeld en een 3D-printer kost meestal een klein fortuin. De makers van de Buccaneer denken voor beide obstakels een oplossing te hebben en introduceren begin volgend jaar een betaalbare, gebruiksvriendelijke printer.

 
Bij de Buccaneer hoort een soort ‘sociaal netwerk’ waar eigenaren hun ontwerpen met elkaar kunnen delen. De printer kost maar (ongeveer) 300 euro, maar de verzendkosten zijn wel behoorlijk hoog omdat het apparaat tien kilo weegt. Het zou zomaar kunnen dat je nog 100 euro extra betaalt voor de bezorging, maar dan ben je nóg voordelig uit. Hier zie je de 3D-printer in actie.

 
In december zijn de eerste exemplaren klaar, na april 2014 kun je de Buccaneer waarschijnlijk op normale wijze bestellen (zonder Kickstarter dus). Meer informatie over het project vind je hier. Een demo van het ontwerpprogramma kun je hier onder handen nemen; hij werkt alleen niet goed via Internet Explorer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Buccaneer, ahoi! Betaalbare 3D-printer op komst
Sluiten