Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 18 nov 2020

Bud Light’s BL6: gameconsole en bierkoelkast in één

Wie regelmatig een videogame speelt zal weten dat een biertje onder het gamen best lekker is op z’n tijd. Iets waar Bud Light, met de gloednieuwe BL6, uitstekend rekening mee weet te houden.

De bierbrouwer combineert namelijk twee fantastische dingen in een gloednieuwe gameconsole. Eentje mét ingebouwde bierkoelkast dus.

De Bud Light BL6 is dé droomconsole

De BL6 van Bud Light, het biermerk van Anheuser-Busch, is zonder twijfel de coolste sixpack die je ooit gezien hebt. Letterlijk en figuurlijk. Het is namelijk een geen normale sixpack met bier, maar een heuse gameconsole. Het apparaat is voorzien van 16GB aan opslagcapaciteit en biedt spelers toegang tot zes games. De volgende zes titels zijn te spelen op het apparaat:

  • Tekken 7
  • Soulcalibur VI
  • Flashlight Freeze Tag
  • RBI 20 Baseball
  • Broforce
  • Six Puck

In het apparaat zit ook een projector uit de koker van ASUS. Hierdoor speel je games niet alleen thuis op de bank, maar is het ook mogelijk om bij vrienden te spelen of gewoon lekker buiten te hangen met een spelletje. In de sixpack zitten ook de controllers, zodat je deze niet los mee hoeft te nemen.

En verder? Verder is er ruimte voor een paar lekkere biertjes die je gewoon altijd en overal kunt koelen. Het is dus niet alleen een ontzettend handige gameconsole, maar ook nog eens een koelkast voor je bier. Hoe tof wil je het hebben?

Lastig te krijgen

Het is natuurlijk hartstikke leuk dat Bud Light de BL6 op de markt brengt, maar helaas is er ook een groot nadeel. Dit is namelijk niet het eerste bedrijf dat op deze manier een bepaalde doelgroep aan probeert te spreken. Zo bracht Miller Lite in het verleden de Cantroller naar buiten. Het was een controller in de vorm van een bierblikje waarmee je kon gamen. Erg handig, maar dit apparaat was in no-time nergens meer te krijgen.

Bud Light BL6
Controller in de doos (Afbeelding: Bud Light)

Dat is helaas ook het geval met de BL6 van Bud Light. De gameconsole is op dit moment alleen nog maar via veilingen te krijgen en daar kost het apparaat al snel meer dan $1000. Maar als jij hand weet te leggen op zo’n exemplaar, laat het ons dan gerust weten! Wij zijn hyped!

Reageer op artikel:
Bud Light’s BL6: gameconsole en bierkoelkast in één
Sluiten