Budget-smartwatch? Samsung Galaxy Sport duikt opnieuw op

Samsungs nieuwe smartphones zijn al alng geen groot geheim meer. De Galaxy S10, Galaxy S10 Plus en Galaxy S10e zijn al in vol ornaat gelekt, iets wat niet geldt voor de nieuwe Galaxy Sport.

Samsung Galaxy Sport smartwatch

Dat is een nieuwe smartwatch die op 20 februari onthuld gaat worden, naast de hierboven genoemde smartphones en de opvouwbare Galaxy Fold.
Nu, vrij dicht op de onthulling, duiken er steeds meer renders op. Na een elegante chrome-uitvoering hebben we nu ook officiële afbeeldingen te pakken van drie kleurrijke uitvoeringen.

De nieuwe Galaxy Sport is een opvolger van de Gear Sport uit 2017, niet van de Galaxy Watch van vorig jaar. De focus ligt dus op fitness en (hopelijk) opnieuw een lage prijs. Een mooie budget-optie dus.

Vier uitvoeringen

De huidige Gear Sport kan qua afwerking en design echter niet in de buurt komen van de Galaxy Sport, als we de nieuwste afbeeldingen moeten geloven. Ze tonen stijlvolle black, teal en rose gold varianten van het horloge. De nieuwe wearable schreeuwt dus niet budget. Of dat ook in de prijs terug te zien is, gaan we pas over een drietal weken ontdekken.

Hiermee hebben we al vier verschillende uitvoeringen gezien. Dat is meer dan de twee varianten van de huidige Gear Sport, en zelfs meer dan de drie varianten van de Galaxy Watch van vorig jaar. Die is verkrijgbaar in black, silver en rose gold.

De Galaxy Sport draagt de codenaam Pulse, kan je hartslag meten en telt je stappen. Verder kun je rekenen op features als standalone GPS-tracking en betalingen met NFC. Ook behoort waterdichtheid tot het totaalpakketje.

Opvallend genoeg lijkt het horloge echter geen draaibare schermrand te krijgen, in tegenstelling tot de huidige smartwatches van Samsung. Daarmee kun je intuïtief snel navigeren door de software. Op dit model moet je het waarschijnlijk met het touchscreen en een paar knoppen doen. Wellicht gaat een nieuwe versie van Tizen OS, het besturingssysteem van de Koreaanse techgigant, daarbij helpen.

TigerMobiles

Reageer op artikel:
Budget-smartwatch? Samsung Galaxy Sport duikt opnieuw op
Sluiten