Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 14 dec 2017

Vijf goedkope manieren om je huis tijdens de wintersport veilig te houden

Hoewel je vaak wenst dat het wat warmer is in december, komt de winter ook met voordelen. Zo is het natuurlijk de ideale tijd om op wintersportvakantie te gaan. Mensen die op vakantie zijn vinden inbrekers helaas extra leuk. En nog jammerder is dat je door je dure vakantie, geen bakken met geld over hebt voor een duur beveiligingssysteem. Met deze vijf budget tips houdt je je huis gelukkig ook veilig.

Post verraadt dat je er niet bent

Probeer ervoor te zorgen dat het lijkt alsof je nog gewoon thuis bent. Eén van de eerste dingen waaraan mensen kunnen zien dat je niet thuis bent, is het ophopen en uitpuilen van de post. Als je een glazen deur hebt waarachter de post zich ophoopt, kun je dit makkelijk verhelpen door ervoor te zorgen dat het niet meer doorzichtig is. Plak folie of hang een gordijntje. Als je zo’n brievenbus hebt die buiten staat, heb je een wat groter probleem. Dan zit er niks anders op dan je aardige buren of vrienden vragen om hem voor je te legen.

post

Doe alsof je thuis bent met je verlichting

Een andere manier waaraan mensen kunnen zien dat je weg bent, is dat de lichten altijd uit zijn. Gelukkig zijn er allerlei slimme systemen, die met het lichtgebruik en zelfs met geluiden kunnen doen alsof je thuis bent á la Home Alone (ze doen helaas geen dansende mensen na). Er zijn natuurlijk behoorlijk wat slimme lampen op de markt. De Belkin WeMo kits werken lekker en zijn niet al te duur. En dit zijn de vijf beste slimme lampen om je huis sfeervoller en meteen veiliger te maken.

slimme lamp

Beveiligingscamera’s schrikken af

Natuurlijk kun je ook zelf een oogje in het zeil houden door een beveiligingscamera te installeren. De meeste komen tegenwoordig met een bijbehorende app, zodat je zelfs op vakantie precies kunt zien wat er allemaal om en in je huis gebeurt. Er zijn behoorlijk wat camera’s op de markt. De eTiger ES-CAM3A is een mooie optie. Hij komt met een ingebouwde microfoon en nachtzicht. Dit zijn de vijf beste beveiligingscamera’s voor buiten (welke je ook binnen kunt gebruiken). Er zitten echter wel wat duurdere modellen op de lijst.

Nest Cam Outdoor beveiligingscamera

Inbrekers houden niet van spotlights

Iets waar niemand die stiekem iets in de nacht gaat doen van houdt is licht. Zorg ervoor dat er ‘s avonds veel licht buiten je huis aanwezig is, zodat niemand onopvallend bij je ramen of deur kan rondhangen. Het licht hoeft niet constant aanwezig te zijn, maar je kunt natuurlijk een systeem installeren met een bewegingssensor. Ook hier zijn er weer behoorlijk wat opties, waaronder de Philips myGarden Creek Wandlamp en de wat heftigere Smartwares Led Straler Floodlight.

inbreker

Live uitzenden waar je echt bent is misschien minder veilig

Hoewel het leuk is om tijdens je vakantie meteen foto’s met iedereen te delen, is het misschien verstandiger om dit pas te doen wanneer je weer thuis bent. Veel inbrekers gaan daadwerkelijk social media af om te kijken of mensen of vakantie zijn. Je kunt dan zo goed je best hebben gedaan om te doen alsof je wel thuis bent, maar als je vervolgens foto’s uit Oostenrijk post op een helling, heeft dat uiteindelijk niet zoveel zin. Soms is geduld echt een schone zaak. Dit kost je echter niks en je wilt toch liever dat je huis veilig is?

selfies posten tijdens vakantie minder veilig

Een bijzonder beveiligingssysteem dat op het moment fondsen aan het vergaren is op Kickstarter is Point. Dit systeem werkt zonder camera’s, maar door verschillende sensoren en kunstmatige intelligentie weet Point precies wat er in huis gebeurt. Jammer dat het systeem er nog niet is, want met een prijskaartje van 66 euro, valt dat meestal ook nog binnen het budget.

Reageer op artikel:
Vijf goedkope manieren om je huis tijdens de wintersport veilig te houden
Sluiten