Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 18 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Bug in Edison Mail gaf gebruikers toegang tot andermans mail

Het kan een enge gedachte zijn dat iemand zomaar in je mail kan. En dat is precies wat gebruikers van Edison Mail is overkomen. De iOS-versie van de e-mailapplicatie had namelijk voor korte tijd last van een bug, waardoor gebruikers toegang kregen tot andermans e-mailaccounts.

De makers van Edison Mail hebben gereageerd op het probleem en benadrukken dat het een softwarefout betreft. Sinds afgelopen vrijdag is er een update beschikbaar die een nieuwe feature toevoegt. iOS-gebruikers kunnen hun e-mailaccounts nu vanaf alle Apple-apparaten beheren via de app. Helaas is het zo dat deze functie er tevens voor zorgde dat gebruikers ook de e-mail van andere gebruikers konden beheren. De nieuwe synchronisatiefunctie zorgde dus terecht voor flink wat ophef, afgelopen weekend.

Edison Mail had een forse softwarefout

Wanneer een hacker toegang krijgt tot je gegevens, dan is dat al ontzettend vervelend. Maar wanneer een update vanuit het bedrijf achter een bepaalde app of dienst ervoor zorgt dat Jan en alleman zomaar toegang krijgt tot die data, dan kunnen we ons voorstellen dat iedereen flink geschrokken is. In de meeste gevallen kregen gebruikers toegang tot elkaars e-mailadressen, zonder een wachtwoord in te voeren. Vervolgens konden die gebruikers dus zien waarover gemaild werd. En als er gevoelige info tussen stond, dan was ook dat helaas inzichtelijk.

De zilveren omlijning hier is dat alleen de iOS-app last had van de softwarefout. Ook is het zo dat slechts een deel van de gebruikers de fout tegenkwamen, niet meer dan 6500. Desondanks is dit niet iets om zomaar te bagatelliseren: gevoelige data van bijna 6500 mensen is nog steeds gevoelige data van een grote groep mensen. Edison Mail heeft naar eigen zeggen het probleem opgelost en heeft de gebruikers op de hoogte gebracht van de problemen. Ook wordt iedereen aangeraden het wachtwoord van de e-maildienst te veranderen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Slashgear

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Bug in Edison Mail gaf gebruikers toegang tot andermans mail
Sluiten