Cars 3 dec 2018 Ilona Braam

Hopelijk kom je deze chagrijnige Bugatti Chiron Off-Road Edition nergens tegen

Hoewel de standaard Bugatti Chiron normaal gesproken al een soort bijdehante air heeft, is dat niks vergeleken met de Off-Road versie die de designer Rain Prisk tot leven heeft geroepen. Hij bedacht dat er ook best wel een wat robuustere versie van de auto zou moeten bestaan en ging aan de slag met tekenen. Het resultaat is een voertuig waar je absoluut de wildernis mee overleeft, maar die wel erg chagrijnig “kijkt”.

Bugatti Chiron met all-terrain banden

Het Off-Road model is een stukje hoger geworden, wat natuurlijk wat handiger is als je van de gebaande wegen afwijkt. Een offroad veersysteem werd toegevoegd, samen met robuuste banden om zelfs de meest onstuimige ondergronden aan te kunnen. Aan de voorkant is een lier verschenen en de X-koplampen maken het misnoegde plaatje helemaal af. Omdat je in de wildernis misschien ook nog wat kampeerspullen nodig hebt, is er op het dak een handig rek bedacht om al je spullen in te kunnen vervoeren.

Bugatti Chiron Off-Road Edition

Beschermd tegen alles en iedereen

Begrijp ons niet verkeerd, het is absoluut een indrukwekkende voorstelling van een offroad Bugatti Chiron. De kunstenaar heeft het zo goed gedaan, dat het lijkt alsof de auto wel echt moet bestaan. En erin rijden zou zeker goddelijk moeten zijn, aangezien niets of niemand je zal durven lastigvallen.

Rain Prisk is een junior vehicle artist bij Ubisoft Reflections studio en houdt er overduidelijk van om in zijn vrije tijd nieuwe modellen van bestaande auto’s te bedenken. Zo heeft hij bijvoorbeeld ook de Porsche 911 onder handen genomen en bedacht hij dat de 69 Camaro ook best een hatchback zou kunnen zijn. Waar Prisk zijn werk digitaal doet, ging de dokter Erik BrandenBurg in het echt aan de slag met een Porsche 911 en werd deze omgetoverd tot een offroad monster met stijl.

Man of Many

Reageer op artikel:
Hopelijk kom je deze chagrijnige Bugatti Chiron Off-Road Edition nergens tegen
Sluiten