Dankzij deze gadget vang jij als een ware held spinnen en insecten in huis

De herfstmaanden staan er om bekend dat het buiten- maar ook binnenshuis vol zit met spinnen. Niet iedereen is even blij met die achtpotige vrienden. Heb je last van spinnen in je huis en durf je ze niet weg te halen? Dan kun je toch nog een beetje stoer doen met deze spin-vangende-gadget.

Bugzooka: kinderlijk simpel

We kennen allemaal de goede oude elektrische vliegenmepper wel. Die werkt goed om muggen mee te doden, maar sommige mensen gebruiken hem ook om spinnen mee te pakken. Een andere truc om spinnen te vangen is door er een glas op te zetten. Een nadeel van deze niet zo bijster doordachte techniek is dat er na het vangen van de spin, je nog steeds een spin in je kamer hebt die je van onder het glas aan zit te staren.

Sommige oplossingen voor een probleem zijn echter kinderlijk makkelijk. Zo ook deze. Er bestaat namelijk een gadget die lijkt op kinderspeelgoed, genaamd ‘Bugzooka’, en die perfect werkt om spinnen of andere ongewenste insecten mee te vangen. Of zoals ze zelf zeggen: ”one of the most innovative home products ever!”. Ja dat zijn grote woorden, en niet die van ons.

Bugzooka

Echt effectief of slechts schijn?

Het apparaat is niet voorzien van batterijen en is erg eenvoudig in gebruik. De Bugzooka maakt gebruik van de kracht van lucht. Doordat het apparaat erg snel vacuüm zuigt wordt het insect in het apparaat gezogen.

Duw de veer op de achterkant in en druk op het knopje om de veer weer los te laten en een instect te vangen. Je ziet dit in de onderstaande video nog eens haarfijn uitgelegd.Het is wel belangrijk om het apparaat dichtbij de spin of het andere ongewenste beestje te houden, omdat hij anders simpelweg niet werkt. Daar zijn nog een aantal leuke video’s over te vinden op YouTube.

Wanneer je de enorme spin hebt gevangen komt hij in een soort afgesloten stuk buis te zitten. Je kunt er dan zelf weer voor kiezen om hem vrij te laten of om hem nog even te bewonderen.

De ontwerpers van de Bugzooka hebben ook rekening gehouden met wie niet van insecten houdt. Heb je namelijk geen zin om die smerige spin nog te bekijken in de doorzichtige buis waarin hij gevangen zit? Dan kun je er ook voor kiezen de zwarte buis op de Bugzooka te monteren. Dat de bedenkers hun publiek kennen, dat mag duidelijk zijn.

De Bugzooka is te koop via Amazon voor slechts 24,99 euro. Het apparaat is helaas niet leverbaar in Nederland, maar daar weten wij wel een trucje voor. Denk je dat je ditzelfde effect ook kunt bereiken met een stofzuiger, dan geven we je geen ongelijk. Het nadeel daarvan is dat er vervolgens spinnen in de stofzuiger-zak zitten. Niet een super geruststellende gedachte.

Reageer op artikel:
Dankzij deze gadget vang jij als een ware held spinnen en insecten in huis
Sluiten