Jelle van Es
Jelle van Es Games 28 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Buitenkant PlayStation 5 lijkt makkelijk vervangbaar te zijn

Het zou mij niet verbazen dat we tot aan de lancering van de PlayStation 5 nog heel wat geruchten gaan krijgen. Deze keer hebben we er één te pakken over de buitenkant van de spelcomputer, die makkelijk vervangbaar lijkt te zijn.

Momenteel kennen we de PlayStation 5 als een spelcomputer met een witte buitenkant. Daarmee doet hij een beetje denken aan een soort router. Maar mocht dat je straks te saai zijn, dan zou het kunnen dat je hem kunt pimpen.

Pimp je PlayStation 5

Op een Chinese website zijn een aantal foto’s te zien van de plastic buitenkant van de PlayStation 5. Het lijkt af te komen uit een fabriek. Als we er goed naar kijken, dan lijkt het er op dat je deze relatief makkelijk op de spelcomputer kunt aansluiten of verwijderen. En daardoor krijg je het idee dat je ze kunt vervangen.

De plastic omhulsel van de PS5 (Afbeelding: bbs.a9vg.com)
De plastic omhulsel van de PS5 (Afbeelding: bbs.a9vg.com)
PlayStation 5 faceplate
De plastic omhulsel van de PS5 (Afbeelding: bbs.a9vg.com)

Daarmee lijkt het er op dat de PlayStation 5 een soort faceplate-achtige functie krijgt. Dat zagen we in het verleden ook al bij de Xbox 360. Daar kun je relatief makkelijk het frontje er af halen en een nieuwe er op zetten. Op die manier kun je een eigen tintje geven aan je spelcomputer. Een aantal faceplates daarbij waren echt de moeite waard om er op te zetten, terwijl anderen echt spuuglelijk waren en vloekten met de witte kleur van de spelcomputer.

Een andere look voor je spelcomputer

Toen de PlayStation 5 onthuld werd, waren er al verschillende creatievelingen die lieten zien hoe een PS5 er met een andere look uit kon zien. Zo leek deze spelcomputer op basis van de nieuwe Spider-Man ons wel tof om onder de televisie te hebben staan.

Hopelijk wordt hier snel meer duidelijk over. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Buitenkant PlayStation 5 lijkt makkelijk vervangbaar te zijn
Sluiten