Lisanne Beijen
Lisanne Beijen E-bikes 14 mrt 2020

Elektrische fiets: Bulls Bikes lanceert 3 nieuwe e-bikes met ultra compacte motor

De Amerikaanse e-bike fabrikant Bulls Bikes USA speelt slim in op het huidige tempo waarin de elektrische fiets aan populariteit wint. Het heeft namelijk niet een, maar drie nieuwe elektrische fietsen aangekondigd.

De nieuwe elektrische fietsen hebben een geïntegreerde Fazua Drive-systeem wat ze uitermate geschikt maken voor off-road en on-road avonturen. Volgens Bulls is dit het kleinste mid-drive systeem dat op dit moment op de markt is.

Niet 1 elektrische fiets maar drie nieuwe snelle toppers

Bulls Bikes’ nieuwe e-bikes heten de Wild Flow RS, de Alpine Hawk Evo e-road bike en de Grindo EVO Lite e-gravel. Dat is een hele mond vol ja. Alle drie de fietsen hebben het Fazua Drive-systeem dat komt met een verwijderbare 255 Watt accu. Dit systeem heeft verder een elektrische motor die nog geen 3.5 kilo weegt.

Elektrische fietsen als deze zijn aantrekkelijk voor de meer traditionele fietsliefhebber. De fietsen zijn namelijk lichtgewicht en bieden de juiste hoeveelheid ondersteuning waar gewenst. En als we naar het uiterlijk kijken houden ze een strak design dat zo dicht mogelijk blijft bij hoe de niet-elektrische variant er uit ziet.

Bulls Bikes USA
De Wild Flow RS elektrische mountainbike (Afbeelding: Bulls Bikes USA)

Drie opties: elektrische mountainbike, e-racefiets en elektrische hybride

En wie even weer het gevoel wil hebben op een niet-elektrische fiets te rijden kan de accu van de fiets halen. Dit is bijvoorbeeld handig bij de Wild Flow RS elektrische mountainbike. Deze fiets weegt (inclusief accu) 19 kilo. Dat is licht genoeg om er ook zonder accu een rondje mee door de bossen te crossen.

De nieuwe Alpine Hawk Evo is een elektrische racefiets. Hij biedt net dat beetje extra kracht wanneer je een heuvel of berg op fietst. Iets waar je Nederlandse ongetrainde benen en core vast dankbaar voor zijn. Deze elektrische racefiets is verder voorzien van 160mm hydraulische schijfremmen.

Grinder EVO Lite is de derde nieuwe e-bike van de Amerikaanse fabrikant. Deze fiets is het meest toegankelijk voor het grote publiek. Je kunt er namelijk zowel door de stad mee fietsen als een lange fietstocht over Terschelling mee maken. Deze all-round kwaliteit verklaart ook de grote populariteit van deze zogenaamde ‘Gravel bikes’. De EVO Lite heeft een aluminium frame en een voorvork van carbon.

Bulls bikes elektrische fiets hybride
Grinder EVO Lite (Afbeelding: Bulls Bikes USA)

Je kunt de drie nieuwe e-bike van Bulls Bikes USA op hun website bekijken. Het is mogelijk een elektrische fiets te pre-orderen vanaf 3950 euro, alleen worden ze in eerste instantie alleen binnen de VS verzonden. Misschien kun je je lokale fietsenmaker overtuigen een bestelling voor je te plaatsen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Elektrische fiets: Bulls Bikes lanceert 3 nieuwe e-bikes met ultra compacte motor
Sluiten