Rutger Houweling
Rutger Houweling Google 13 apr 2017

Burger King activeert via tv-reclame Google Home om meer over de Whopper te vertellen

Terwijl Google Home als slimme assistent in huis wordt gezien, begint het al snel een marketing tool te worden. Burger King heeft daar met een tv-reclame slim op ingespeeld.

Meer info over een Burger King Whopper Burger via Google Home

Iedereen weet dat adverteren via de televisie duur is, heel duur. Als adverteerder wil je dan ook het liefst zo veel mogelijk zeggen in zo’n min mogelijk tijd. Burger King heeft het voor elkaar gekregen om binnen vijftien seconden alles over de Whopper Burger te vertellen. Door slim in te spelen op nieuwe media.

In onderstaande video zie je een Burger King-medewerker die via de televisiereclame Google Home bij de mensen thuis probeert te activeren. Aangezien er in de Verenigde Staten nogal wat mensen Google Home in de buurt van de televisie heeft staan zorgde de actie voor veel ophef.

Google niet blij met de actie van Burger King

Het mag duidelijk zijn dat consumenten niet op zulke acties zitten te wachten. Google heeft dan ook direct aangegeven de reclame van Burger King niet te supporten en is aan het werk gegaan. Na enkele uren heeft Google het voor elkaar gekregen om Google Home niet meer te laten reageren op een aanvraag van de Burger King.

Tijdens de Superbowl ging het ook al mis met Google Home.

Software herkent de reclame en negeert het stemcommando. De reclame hoeft dan ook niet meer worden uitgezonden. Op andere stemcommando’s zal Google Home nog wel vragen over de Burger King en Whopper beantwoorden.

Ook al heeft deze actie van de Burger King voor nogal veel commotie gezorgd, aandacht komt de fast food keten niet te kort. Het is wel een duidelijke les voor marketeers. Burger King was de eerste, als andere merken met een soortgelijke actie volgen wordt het pas ├ęcht irritant.

Tijdens de Superbowl ging het ook al mis met Google Home. Toen activeerde een tv-reclame (per ongeluk) duizenden Google Home-speakers door een reclame over nota bene Google Home. Toch willen wij Google’s nieuwste speeltje. Het liefst de tweede uitvoering die eraan komt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Burger King activeert via tv-reclame Google Home om meer over de Whopper te vertellen
Sluiten