Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Sport 5 dec 2018

Deze robot zorgt ervoor dat je een tafeltennis ster wordt

Als je iets ontzettend leuk vindt om te doen, heb je geluk als je vrienden hebt die het ook even leuk vinden. Maar als je in je eentje erg fanatiek bent, kan het lastig worden. Vooral al datgene dat je zo leuk vindt bedoeld is om met z’n tweeën te doen. Tafeltennis is bijvoorbeeld zoiets dat toch echt beter werkt als je met meer dan alleen jezelf bent. De Amicus Prime Robot van het bekende tafeltennis merk Butterfly verandert echter de regels en zorgt ervoor dat je voortaan helemaal niemand meer lief hoeft aan te kijken als je dag en nacht wilt pingpongen.

Tafeltennis robot met net

De Amicus Prime, niet te verwarren met Optimus Prime, bestaat uit een soort kanon waar balletjes uit worden geschoten, die je weer terug moet slaan. De robot maak je vast aan het andere uiteinde van de tafel en om niet telkens ballen te hoeven zoeken, is er ook een net. Deze vangt de ballen die je terugslaat op, waarop ze weer in de machine worden geloodst. Achter jou is er niet zo’n net, want het is de bedoeling dat je nooit misslaat.

Butterfly tafeltennis robot

120 ballen per minuut

Via Bluetooth kun je je tablet of smartphone verbinden met de robot om het jezelf lekker moeilijk te maken. Via de bijbehorende app kun je dingen als de spin, snelheid, en de baan instellen. Als je er echt voor wilt gaan kun je zelfs instellen dat je 120 ballen op je af krijgt per minuut. De robot zorgt voor variatie, zodat je scherp blijft. Ook kun je met opgeslagen oefeningen van professionals en coaches aan de slag en kun je video’s bekijken met tips om je game naar een heel ander niveau te tillen.

Butterfly tafeltennis robot

Als je aan de slag wilt met de tafeltennisrobot, moet je er wel behoorlijk wat voor over hebben. Het robotische vriendje kost je namelijk bijna 2.000 euro. Maar als de robot je dat waard is, kun je hem via de Butterfly webwinkel bestellen. Als je eerst nog wat beter wilt oefenen voordat je het tegen de robot opneemt, maar nog steeds geen vrienden hebt die met je willen spelen, is deze virtuele tafeltennis coach een uitkomst.

 

Man of Many

Reageer op artikel:
Deze robot zorgt ervoor dat je een tafeltennis ster wordt
Sluiten