Elektrisch 4 dec 2018 Ilona Braam

Op zoek naar een elektrische fiets? Coast Cycles heeft er drie extra dikke voor je

Waar veel fabrikanten van elektrische fietsen hun voertuigen zoveel mogelijk proberen te laten lijken op een onopvallende normale fiets, lijkt Coast Cycles voor het tegenovergestelde te willen gaan. Een paar maanden geleden introduceerden ze de Buzzraw E1000 ebike, welke er tegelijkertijd modern en toch ook oldschool uitziet. Nu zijn ze terug met een kersverse Buzzraw X serie en mogen we kennismaken met de Buzzraw X Pedal, Buzzraw X250 en Buzzraw X750.

Buzzraw X Pedal

De drie ebikes hebben in de basis allemaal dezelfde look en komen bijvoorbeeld met en extra lange zitplek, zodat je makkelijk met z’n tweeën op de fiets zou kunnen cruisen. Maar elk model komt natuurlijk weer met zijn eigen specificaties om hem uniek te maken. Als eerste hebben we de X Pedal, welke volgens zijn makers zowel uniek als praktisch is. De elektrische fiets combineert dual suspension met zogenaamde fat tires en zou voor een soepele rit moeten zorgen op de meest oneven ondergronden. Een verwijderbare koppelaar zorgt ervoor dat je ook voor een riem kunt gaan in plaats van een fietsketting, zodat er minder onderhoud nodig is. Omdat Buzzraw zowel iets ziet in een achterwielmotor als middenmotor, heb je de keuze om voor één van beide te gaan.

Buzzraw X Pedal elektrische fiets

Buzzraw X250 elektrische fiets

Dan hebben we als tweede de Buzzraw X250. Deze zou het ultieme onconventionele voertuig zijn en ondersteunt je tot 25 km per uur. Ook deze ebike is uitgerust met fat tires en de batterij zou goed moeten zijn voor zo’n 45 km aan boostend fietsen. Mocht de batterij op een gegeven moment weer op zijn, zou hij binnen 5 uur weer zijn opgeladen. De batterij is overigens verwijderbaar, zodat je hem gewoon met je mee naar binnen kunt nemen om op te laden. Verder kun je aan de slag met drie verschillende snelheid-settings en kun je ook weer voor een achter- of middenmotor gaan.

Buzzraw X250 elektrische fiets

Buzzraw X750

Als laatste is er nog de Buzzraw X750, die zowel voor introverte als extroverte mensen zou zijn. De ebike komt in plaats van met een fietsketting met een riem en ondersteunt je tot maar liefst 45 km per uur. Dat betekent dat hij officieel een speed pedelec is en je er een certificaat en verzekering voor nodig hebt. Uiteraard zijn de fat tires weer aanwezig, welke zorgen voor een comfortabele rit. Een 48 volt lithium-ion batterij zorgt voor de power en zou ook weer binnen 5 uur zijn opgeladen. Verder komt de elektrische fiets net zoals de X250 met een display, waarop je onder andere je snelheid en de afgelegde afstand kunt bijhouden.

Buzzraw X750 ebike

Prijzen en beschikbaarheid

Alledrie de ebikes zijn op het moment te preorderen via de Coast Cycles website. Voor de Buzzraw Pedal ben je 1.583 euro kwijt, terwijl het X250 model met een prijskaartje van 2.831 euro komt. Zoals je zou verwachten is de X750 het duurst en daar ben je dan ook 3.272 euro voor kwijt. Een andere elektrische fiets met extra dikke banden is de Rogue Ridge fatbike. Deze geavanceerde ebike zou volgens zijn makers zelfs de beste elektrische fatbike zijn.

Coast Cycles

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Op zoek naar een elektrische fiets? Coast Cycles heeft er drie extra dikke voor je
Sluiten