Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 11 apr 2018

Bye Bye Facebook, hallo Hyves!

Ooit hadden we een mooi leven waarin we krabbeltjes naar onze vriendjes stuurden, dansende banaantjes op onze scherm zagen flikkeren en we pagina’s aanmaakten van anti-Justin Bieber. Mooie ouwe, zorgeloze tijd en die ontnam Facebook van ons. Nu zit Facebook in zwaar vaarwater en kunnen we samen ons geliefde Hyves terugnemen. It’s payback time!

Bye Bye Facebook, hallo Hyves!

Het gaat niet zo lekker met Mark Zuckerberg en zijn kindje Facebook. Het ene schandaal na het andere stapelt zich op en dan kwam Arjen Lubach ook met de actie ‘Bye Bye Facebook‘ en riep hij alle Facebookgebruikers op om zich af te melden. Zware tijden dus voor het paradepaardje van Mark. Gelukkig komt daar een oude bekende om de hoek kijken en probeert langzaam onze gekwetste hartjes te stelen.

Failliet

We hebben het over de nostalgische Hyves. Het kanaal waar wij pubers helemaal in opgingen. Van krabbeltjes naar games, niets was te gek. Het was daarom ook een schok toen Hyves failliet werd verklaard. Massaal stapten we over op Facebook. Nu het sociale medium het moeilijk heeft en veel mensen weggaan, zoeken ze een ander medium. Vele stranden bij Twitter, Instagram en noem het maar op. Nu komt er vanuit de vele gebruikers de vraag of Hyves niet terugkeert. Waarom ook niet?

Pintje, slingertje en hoedje

Laten we alles op alles zetten om dit geniale sociale medium mee terug te doen herrijzen uit de dood. Er zal toch iemand moeten komen die de stoute schoenen aantrekt en het nieuw leven inblaast. Hulde aan deze dude. Je krijgt van ons een verjaardagshoedje en een slinger. Proosten we ook nog met een pintje, doen we namelijk niet zo moeilijk over.

Reageer op artikel:
Bye Bye Facebook, hallo Hyves!
Sluiten